Cum alegi cel mai bun detergent de rufe

Alegerea celui mai bun detergent rufe tine de mai multe detalii foarte importante de care fiecare persoana va trebui sa tina cont in momentul in care cumpara detergentii.

Tipul de spalare

Cei care au la indemana doar o masina semi automata sau spala de mana anumite piese vestimentare asa cum sunt cele delicate sau rufele pe care masina automata nu le curata corespunzator, au nevoie de detergent de rufe manual. Formulele incadrate in categoria aceasta sunt cele care fac mai multa spuma si pot indeparta mai eficient murdaria, chiar si fara nivelul de agitare si rotire specific unei masini de spalat.

Optiunile de detergent de rufe pentru spalare automata includ versiunile automate pudra si pe cele lichide, in sticle sau pe cele ambalate in doze individuale. Toate variantele acestea fac mai putina spuma si sunt inferioare cand vine vorba despre eficienta lor in momentul in care sunt utilizate manual sau la masina semiautomata. Persoanele care au un model de masina High Efficiency ar trebui sa se orienteze spre detergenti de rufe la cele mai bune preturi din aceasta categorie, pentru ca optiunile de detergenti normali nu ofera posibilitatea de a beneficia suficient de bine de avantajele unui asemenea dispozitiv.

Detergenti pentru rufe in functie de categoria de rufe

Atunci cand doresti sa cumperi detergent pentru rufe trebuie sa tii cont de categoria de rufe spalate. In momentul de fata pe piata exista optiuni care sunt destinate unor utilizari cu caracteristici specifice. Astfel exista formule special concepute pentru rufe negre si colorate, iar foarte multi specialisti le recomanda pe cele sub forma lichida deoarece riscul de a lasa pete albe generate de dizolvarea deficitara, este mult mai mic.

Persoanele care vor haine de un alb imaculat ar trebui sa caute produse care au fost concepute in sensul acesta si care contin agenti de inalbire si compusi fosforescenti care au scopul de a reflecta lumina. In cazul acesta insa creste riscul de iritatii si alergie determinat de prezenta clorinei si altor elemente concepute special pentru a ramane in material si pentru a reflecta lumina.

Detergent de rufe cu formule speciale

Pentru persoanele care vor sa se asigure ca nu vor avea reactii toxice si mai ales pentru cei cu copii, sunt recomandate variantele hipoalergenice care au continutul scazut in elemente agresive. Printre ingredientele de evitat in sensul acesta se numara fenolii, sufonatii de sodiu, inalbitorii optici si distilatii de petrol.

Detergentii de rufe sunt produse special concepute pentru curatare si sunt obtinuti prin combinarea mai multor elemente cu proprietati diverse folosite pentru a elimina impritatile din tesaturi si de pe suprafata tuturor obiectelor de imbracaminte, prosoapelor si altor materiale. Pentru a fi utilizati cu rezultate optime si fara investitii foarte mari de bani se recomanda ca fiecare persoana sa determine ce sa aleaga pentru fiecare situatie in parte. Din acest motiv, atunci cand este cautat cel mai bun detergent pentru rufe este recomandat sa se tina cont de caracteristicile anterior mentionate.