Ce este apa alcalina?

Apa este importantă pentru fiecare celulă, țesut și organ din corpul dumneavoastră. Cel mai bun mod de a rămâne hidratat: pahare de apă pe tot parcursul zilei.

Dar ce fel de apă? Unii oameni susțin că apa alcalină este mai bună decât orice ai putea obține de la robinet. Dar știința nu este acolo pentru a o susține.

Ce face diferită apa alcalină?


Apa este o combinație de hidrogen și oxigen. De aceea îi spui H2O. Nivelul pH-ului apei determină cât de acid este și variază de la 0 la 14. Un pH de 7 este considerat neutru. Acest număr „șapte” este considerat neutru sau echilibrat între acid și alcalin. Dacă apa este sub 7 pe scara pH-ului, este „acidă”. Dacă este mai mare de 7, este „alcalin”.

Apa îmbuteliată se încadrează în diferite standarde, în funcție de faptul dacă se pretinde că este alcalină. Apa alcalină îmbuteliată are un nivel de pH peste 7. În unele cazuri, producătorii folosesc un dispozitiv special pentru a schimba compoziția chimică a apei. Alteori, adaugă substanțe nutritive în apă pentru a-i modifica pH-ul.

Pentru comparație, sucul de portocale are un pH de 3,3, iar cafeaua neagră este de aproximativ 5. Apa pură are un pH neutru de 7. Dar apa de la robinet din România tinde să scadă sub acesta în funcție de localitatea/orașul unde stați.

Verificarea revendicărilor de sănătate

Pasionații de apă alcalină susțin că hidrogenul său crescut asigură o hidratare mai mare decât apa obișnuită, mai ales după un antrenament greu.

Fanii materialelor spun, de asemenea, că apa potabilă obișnuită cu un pH sub 7 creează prea mult acid în sânge și celule. Ei dau vina pe pH-ul scăzut al apei simple pentru tot felul de probleme de sănătate, de la osteoporoză la cancer.

Apa care este mai alcalină se presupune că reduce acidul din sânge și:

Îmbunătățește metabolismul, crește energia, încetinește îmbătrânirea, îmbunătățește digestia, reduce pierderea osoasă și susținătorii apei cu pH ridicat spun că are și puterea de a muri de foame celulele canceroase.

Persoanele care beau regulat acest tip de apă consideră că aceasta are efecte pozitive asupra mai multor probleme pe care încercăm să le evităm sau depășim de-a lungul vieții, precum: ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, la sănătatea rinichilor, la reglarea pH-ului corpului și, cel mai rar, poate preveni apariția unor boli, precum cancerul.

Apa alcalina AquaVia este una dintre cele mai bune ape pentru sanatate, avand si un raport calitate/pret extrem de avantajos.

În țara noastră, una dintre cele mai recomandate tipuri de apă alcalină, este acest tip de apa anterior mentioanat, avand un un pH de 8.4, ceea ce o face să se încadreze la apă alcalină și este una dintre cele mai consumate de către români. la un preț accesibil și cu multiple proprietăți, ea are un loc fruntaș în România.