Cauti sa afli la ce sa fii atent cand cauti o centrala termica buna? Aici, raspunsul!

Alegerea unei centrale termice de calitate influenteaza in mod definitoriu confortul de care oamenii se pot bucura in caminele lor personale, motiv pentru care trebuie sa fie foarte atenti atunci cand isi incep sesiunea de shopping. Citind acest articol, utilizatorii pot afla care sunt cele mai importante elemente, de care sa tina cont, astfel incat sa poata face o investitie optima!

Ce suprafata urmeaza a fi incalzita?

Centralele termice moderne sunt impartite in mai multe categorii, in functie de suprafata pe care o pot incalzi. De aceea, este recomandat ca oamenii sa stie exact care este suprafata utila a apartamentelor sau a caselor pe care le detin. De exemplu, pentru o casa cu o suprafata utila de 87 de metri patrati, cea mai potrivita este centrala care are o acoperire de 120 de metri patrati. Este bine ca toti consumatorii sa-si ia si o marja de eroare.

De ce sunt centralele in condensatie cele mai eficiente de pe piata?

Centralele in condensatie sunt unele dintre cele mai noi aparute pe piata, avand capacitatea de a folosi aceeasi eficienta energetica pentru a incalzi apa de doua ori. Astfel, consumul de electricitate se diminueaza, dar confortul termic ramane unul potrivit. In acelasi timp, durata de viata a acestor modele este mult mai mare decat la alte modele si, in acelasi timp sunt eco-friendly.

Cum se monteaza o centrala si ce autorizatii sunt necesare?

Bineinteles, consumatorii trebuie sa verifice si modul in care centralele termice se monteaza. Chiar daca majoritatea modelelor de pe piata se aplica pe perete, exista si centrale care se pot pune pe podea. Fiecare isi poate alege dispozitivul in functie de spatiul de care dispune, dar si de intregul design al incaperii in care va fi montata centrala.

Conform legislatiei in vigoare, oamenii au nevoie si de o autorizare centrala termica, pentru a putea folosi dispozitivele in conditii optime. Imediat dupa montarea centralelor, specialisti in domeniu trebuie sa se ocupe de ISCIR, o autorizatie prin care se constata ca dispozitivele sunt in conformitate cu regulile actuale. Ulterior, consumatorii trebuie sa prelungeasca autorizatia in mod periodic.

Dincolo de puterea centralelor si felul in care se monteaza, oamenii nu trebuie sa uite sa verifice si functiile cu care sunt dotate dispozitivele. De exemplu, trebuie sa poata conecta un termostat la centrala pe care o cumpara, astfel incat sa seteze temperatura la nivelul dorit. Cele mai bune termostate sunt cele care au functie wireless si care pot fi conectate usor la telefon!

Conform ABC Control, alegerea centralelor termice este extrem de importanta, fiind vorba despre dispozitive care urmeaza a fi folosite pe termen indelungat. Cei interesati pot suna acum la o firma specializata, care le poate oferi servicii de montaj, astfel incat sa descopere care sunt documentele care le sunt necesare. In acest fel, atunci cand expertii vin la fata locului, oamenii vor avea actele pregatite si totul va decurge foarte usor!