Sezonul rece 2021 - 2022 este aici, nu uita sa cauti din timp servicii de deszapezire

Sezonul de iarna 2021 - 2022 si-a facut deja simtita prezenta in cele mai multe zone din Romania. Tinand cont de experienta anilor anteriori, episoade de ninsori puternice pot aparea oricand din acest moment, deci servicii deszapezire ar putea fi necesare cat de curand. Deja s-au inregistrat ninsori in zonele de munte in special, unde sporturile de iarna se pot practica deja in foarte bune conditii.

In Romania, iarna se manifesta cel mai puternic in lunile ianuarie si februarie, dar momente cu ninsori abundente se pot consemna oricand inca din octombrie si pana in luna martie, chiar si in aprilie in anumite parti ale tarii. Daca pentru copii ninsorile se leaga de un peisaj de basm, zapada ca in povesti, adultii constientizeaza mai bine ca iarna poate pune fel de fel de probleme grave in ceea ce priveste circulatia persoanelor si aprovizionarea cu bunuri de larg consum.

Sunt necesare asadar servicii de deszapezire de fiecare data cand se anunta ninsori semnificative, in localitati si in zonele dintre localitati. De servicii de deszapezire au nevoie in mod special autoritatile publice locale si centrale, care de obicei externalizeaza aceste servicii. Mai departe, unele firme au nevoie la randul lor de inchiriere utilaje de deszapezire, pentru a putea sa-si respecte contractele asa cum este de asteptat.

Nu trebuie ignorate nici nevoile de servicii de deszapezire ale unor companii private. Ne putem gandi la acest capitol in special la proprietarii si administratorii de centre comerciale, centre logistice (distributie, fabricatie, depozitare), parcuri industriale, cladiri de birouri etc. Se pot inchiria utilaje de deszapezire pentru a asigura eliberarea suprafetelor de zapada, pentru ca activitatile normale de afaceri sa se poata desfasura in bune conditii si pe timpul iernii. Se pot deszapezi inclusiv parcari, drumuri private de acces si alte asemenea spatii private.

Nu uita sa cauti din timp oferte de servicii de deszapezire in regiunea de interes, pentru ca atunci cand apar ninsori puternice, utilajele de deszapezire ar putea sa nu mai fie disponibile pentru urgente, daca sunt deja contractate de alti clienti. Este important de fapt ca aceste utilaje de deszapezire sa se deplaseze deja la fata locului cu mai multe ore inainte ca ninsorile sa porneasca, atunci cand sunt anuntate de serviciile meteo precipitatii severe sub forma de ninsori si alte fenomene specifice sezonului rece extrem.

Cum va fi vremea in iarna 2021 - 2022? Ramane de vazut. Suntem constienti de efectele incalzirii globale, dar acest lucru nu inseamna neaparat ca vom avea acum o iarna prea blanda. Vara 2021 a fost foarte calda, dar incalzirea globala nu se manifesta in mod unitar si proportional. Din contra, temperaturile pot varia mai puternic, pot fi perioade de ger extrem (si ninsori puternice), chiar daca per general, privind in ansamblu, media temperaturilor este in crestere la nivel de sezon sau la nivelul mai multor sezoane dintr-o perioada mai lunga de timp.