Usile premium GEZE in cladirea de birouri Green Gate

GEZE România, liderul în sisteme premium de actionare a usilor, a ferestrelor si a tehnologiei de sigurantă, a fost ales să furnizeze pentru cea mai nouă clădire de birouri de clasă A din Bucuresti – Green Gate, usi rotative automate integral din sticlă TSA 325NT GG, usi batante automate Slimdrive EMD si TSA 160NT, amortizoare de înaltă calitate TS5000 si TS3000, dar si partitii din sticlă cu diverse configuratii.

”Am remarcat o tendintă pozitivă a anului acesta în ceea ce priveste cresterea de solicitări pentru produse premium, complexe tehnologic, care satisfac exigente ridicate de design. În acest trend, se încadrează si clădirea de birouri Green Gate, proiect în care s-au solicitat si utilizat sisteme si materiale de ultimă generatie. Fiind o clădire clasa A, am ales să furnizăm o serie de produse din gama premium, echipate cu accesorii de sigurantă si confort, similare cu modelele livrate pe pietele din Vestul Europei si în conformitate cu standardele Uniunii Europene”, a declarat Vlad Stanislav, Managing Director GEZE România.

”Green Gate este singurul proiect bazat pe un concept urban verde care aduce inovatia în prim plan, fapt pentru care parteneriatul cu GEZE a decurs firesc în echiparea cu sisteme certificate ”green”, special dezvoltate pentru a satisface conceptele de sigurantă la incendiu, asigurarea căilor de evacuare, barrier-free building. Toate acestea beneficiind bineînteles de un design minimalist, contemporan”, a completat Sheila Giafer, Commercial Manager Green Gate.

Pe lângă componenta functională, usile rotative automate reprezintă punctul focal al unei fatade în zona accesului în clădire.  Modelul TSA 325NT GG instalat în clădirea Green Gate oferă un efect puternic de izolare împotriva curentului de aer, a intemperiilor si a zgomotului, asigurând o separare eficientă a climatului interior de cel exterior si contribuind la economisirea energiei. Actionarea si sistemul de control, integrate complet în pardoseală, au permis utilizarea unui plafon filigran din sticlă cu înăltimea de doar 17 mm care contribuie la aspectul minimalist si elegant al constructiei.

Conceptul complet de sigurantă obtinut prin multitudinea de sisteme de protectie integrabile utilizate a reprezentat atât o prioritate cât si o provocare pentru specialistii GEZE, obtinându-se un grad maxim de sigurantă fără a afecta designul exterior minimalist al ansamblului.

Automatizările destinate usilor batante Slimdrive EMD si TSA 160NT au o fiabilitate ridicată, ideale utilizării în clădirile cu trafic ridicat, având de asemenea avantajul unei functionări silentioase. Fiind prevăzute cu un motor performant si rezistent la uzură,  sistemele mai sus mentionate contribuie la reducerea semnificativă a costurilor de mentenantă. Toti parametrii automatizărilor, inclusiv functia Push&Go, sunt usor configurabili si adaptabili necesitătilor de trafic specifice fiecărui proiect. Ambele variante sunt certificate pentru a fi instalate pe usi rezistente la foc si/sau etanse la fum, fiind complet integrabile în cadrul sistemelor de desfumare, control acces si BMS ale clădirii.

În proiectul Green Gate au fost utilizate vârfurile gamei de amortizoare GEZE, modele premium TS 5000 si TS 3000 V înglobează un număr impresionant de functii într-o formă cu un design discret si elegant.

Apreciem orientarea dezvoltatorului ceh S Group către conceptele avangardiste, nefăcând rabat la aspectele tehnice si calitative ale produselor si sistemelor integrate în proiectul Green Gate. Sperăm ca acestui trend să i se alăture cât mai multi dezvoltatori de pe piata locală, constructiile sustenabile certificate ‘Green’ reprezentând standardul social si ecologic general valabil care ar trebui să devină definitoriu pentru întreaga piată a clădirilor de birouri.

Înfiintată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori si producători de sisteme de actionare a usilor si ferestrelor si de tehnologie de sigurantă la nivel mondial.
În prezent, grupul detine 28 de subsidiare la nivel mondial, peste 2.500 de angajati si o cifră de afaceri de 351 milioane de euro în anul financiar 2012/2013.

În România, GEZE este prezentă din 2004, functionând ca o subsidiară din anul 2010, cu o cifră de aproximativ două milioane de euro.

GEZE oferă o gamă largă de produse formată din sisteme de usi automate si tehnica usilor, constructii din sticlă, instalatii de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti (RWA).