Good for Camera - fotografii de calitate cu telefonul mobil

Întâmplările care merită fotografiate ne surprind uneori fără un aparat foto la îndemână, însă o solutie pentru a imortaliza momentul si pe care ne putem baza de cele mai multe ori este camera telefonului mobil. Pentru a ne asigura că fotografiile sunt de calitate si surprind cât mai bine realitatea, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm recomandă o serie de telefoane mobile si aplicatii care pot transforma orice utilizator într-un bun fotograf de ocazie.

Potrivit specialistilor EuroGsm, pentru a realiza fotografii reusite, camera foto a telefonului trebuie să aibă o diafragmă cât mai mare, pe lângă rezolutia mare, exprimată în megapixeli (MP), pentru a capta cât mai multă lumină - si implicit informatie - într-un timp cât mai scurt.

Astfel, câteva modele sunt recunoscute pentru captarea imaginilor de calitate. Printre acestea se numără Nokia Lumia 1020, cu o cameră foto de 41 MP si un senzor mărit până la dimensiunea de 1/1,5’’. În plus, acest telefon are o viteză de reactie foarte bună si dispune de un flash cu LED si Xenon, pentru a realiza cele mai bune fotografii chiar si în conditii de lumină slabă. Un alt telefon ideal pentru realizarea de fotografii este si Samsung Galaxy K Zoom, cu o cameră de 20 MP, senzor 1/2,3’’ si zoom optic cuprins între 24-240 mm, caracteristici apropiate de cele ale aparatelor de fotografiat profesionale.

„Pasionatii de aventură si vizionare în 3D au la dispozitie telefonul LG Optimus 3D, cu o cameră duală de 5 MP care compune si procesează fotografiile astfel încât să poată fi urmărite cu ochelari 3D, oferind impresia de obiect real chiar pe ecranul telefonului sau al televizorului”, a precizat Bogdan Beleiu – ThePhoneGeeks.

În functie de momentul în care este captată imaginea sau unghiul din care aceasta este realizată, capacitatea camerei foto a telefonului mobil poate fi insuficientă pentru a realiza o fotografie bună. Solutia o reprezintă aplicatiile prin care performantele camerei telefonului pot fi îmbunătătite.

O astfel de aplicatie este Google Camera, care captează imagini rapid si simplu, iar focalizarea se realizează într-un timp scurt. Modurile creative Sphere, Lens Blur si Panorama permit realizarea de fotografii de tip Fisheye sau 360°. În ceea ce priveste cerintele de sistem, aplicatia poate fi instalată pe dispozitivele cu Android care utilizează minim versiunea Kit Kat 4.4.

„O altă aplicatie de acest tip este Camera ZOOM FX, ce permite efectuarea fotografiilor sub mai multe setări: Action Shot, Stable Shot, cu filtre, colaj de poze sau compunere. De asemenea, dispune si de spectaculoasa functie Time Lapse, prin care sunt capturate mai multe instantanee în cateva minute, urmând ca acestea să compună un scurt clip video”, a adăugat Bogdan Beleiu.

O aplicatie mai complexă, ce dispune de stocare în cloud si oferă posibilitatea de a realiza albume si diverse efecte în fotografii, este Camera360 Ultimate, care include si nenumărate functii pentru camera foto, printre care Effect Cam, Selfie Cam, Funny Cam sau Color-shift Cam.

În cazul în care calitatea fotografiilor încă nu este satisfăcătoare, aplicatiile de procesare si prelucrare a imaginilor reprezintă un instrument util. Magic Effects Studio Camera este o aplicatie de editare foto performantă ce poate fi utilizată cu usurintă în crearea mai multor efecte fotografice si corectarea luminozitătii sau contrastului imaginii. O aplicatie similară este Camera Effects, prin care fotografiilor li se pot adăuga diverse modele de rame, si care permite trimiterea fotografiilor editate către prieteni, pe e-mail sau prin intermediul retelelor de socializare.

De asemenea, iubitorii de fotografii retro au la dispozitie aplicatia XNRetro, care îi ajută să se apropie cât mai mult de acest efect. Fotografiile vintage pot fi realizate usor cu ajutorul setărilor predefinite si pot fi partajate pe Facebook, Twitter sau Instagram.