Clinicile veterinare, pet shop-urile si saloanele pentru animale de companie atrag tot mai multi clienti in Bucuresti si in orasele mari

Pe masura ce animalele fara stapan dispar de pe strazi in urma campaniilor demarate de autoritati, un numar mare ajunge in casele iubitorilor de caini si pisici. Fie ca locuiesc la casa sau la bloc, foarte multi romani au un animal de companie. Cainii si pisicile de acasa sunt privite tot mai mult drept parte din familie, astfel ca beneficiaza de drepturi semnificative (chiar daca in general nu au deloc obligatii).

Astfel, multe industrii sunt in plina crestere in Romania, urmand acelasi trend ca in tarile civilizate, unde acest lucru s-a consemnat cu zeci de ani in urma. Tot mai multi romani aloca bugete lunare semnificative pentru hranirea si ingrijirea cainilor si pisicilor, caci a avea un animal inseamna a fi responsabil, nu doar a te juca cu el. Vizitele la medicul veterinar nu sunt optionale, ele sunt importante pentru sanatatea animalului, dar si pentru sanatatea familiei, mai ales acolo unde exista si copii.

Dincolo de vaccinuri, tratamente, hrana si alte accesorii cu adevarat necesare, posesorii de animale de companie aloca tot mai multi bani si pentru alte elemente ce tin mai degraba de optiunea personala. Saloanele de tuns, spalat si infrumusetare pentru caini (si chiar si pisici) inregistreaza o cerere tot mai mare din partea clientilor, in special in Bucuresti, dar si in alte mari orase precum Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Constanta sau Iasi.

Pet-shop-urile sunt tot mai multe si tot mai mari ca si suprafata, prezente acum in cele mai multe mall-uri si galerii comerciale, inclusiv sub forma unor retele. Multi posesori de animale de companie au la indemana numarul de telefon al unui cabinet veterinar non-stop la care sa fie siguri ca pot apela in caz de probleme.

Cei care isi doresc un loc unde sa gaseasca hrana si accesorii, servicii veterinare, servicii cosmetice pentru animale, dar si o farmacie veterinara in Bucuresti, pot in prezent sa apeleze la centre precum Mobile Vet, Bucuresti, Str. Doamna Ghica, nr. 133, Sector 2, 0728.522.255. Este simplu si comod sa stii ca ai totul la indemana in acelasi loc, ba chiar ca poti apela si la un serviciu de taxi pet / pet shop mobil.