Ultimele pregatiri pentru Black Friday

Se apropie luna noiembrie, cea care in retail este in ultimii ani dominata categoric de sarbatorirea Black Friday. Acest lucru se observa atat in magazinele clasice, cat mai ales in cele online, acolo unde putine sunt acelea care nu isi leaga promotiile de acest moment special din an, atat de asteptat de catre consumatori. Inca din octombrie, au fost branduri de retail ce au lansat promotii in acest context, tocmai pentru a-si activa clientii prin asocierea cu Black Friday.

Pe langa domeniul IT&C, cel reprezentat de imbracaminte si incaltaminte de dama, de barbati si de copii este extrem de implicat in sarbatorirea Black Friday. Preturile scad simtitor la anumite produse, mai ales cele din segmentul superior de pret devenind mult mai accesibile. Studiile de piata din retail au demonstrat faptul ca tot mai multi romani asteapta cu mare interes momentul Black Friday si chiar se pregatesc cu luni multe inainte, strangand bani pentru a dispune in a doua jumatate a lunii noiembrie de un buget cat mai consistent.

Ziua cu cele mai mari reduceri din an este in primul rand un subiect de marketing, caci in realitate retailerii lanseaza si in alte momente campanii promotionale foarte atractive, dorind evident sa inregistreze vanzari masive si in alte perioade, nu doar in noiembrie. Totusi, consumatorii sunt atrasi de produsele de prim-plan din ofertele de Black Friday si considera luna noiembrie drept momentul perfect pentru achizitii de toate tipurile.

In retailul de imbracaminte si incaltaminte, a doua parte a lunii noiembrie inseamna oricum perioada in care promotiile la produsele de toamna - iarna capata consistenta. In mall-uri, reducerile cresc pe masura ce se apropie Craciunul, preturile oricum urmand sa inregistreze o traiectorie descendenta pana in februarie - martie.

Tot mai multi clienti se orienteaza insa spre mediul online, aici pot cumpara pulovere tricotate pentru barbati la preturi mici pe toate perioada anului. Cei ce doresc poate sa achizitioneze paltoane de dama pot profita de multe perioade cu promotii puternice pe internet, cheltuind chiar mai putin decat si-au propus initial.