Workshop Sessions continua cu o editie speciala Enterprise You

25 de tineri talentati selectati din peste 100 de aplicatii au participat săptămâna trecută la Workshop Sessions – Project Management 101, proiect al organizatiei Akcees dezvoltat cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale. Seria de evenimente continuă pe 24 si 25 noiembrie cu o editie specială Enterprise You, program de training pan-european în cadrul căruia participantii îsi descoperă pasiunile si potentialul antreprenorial. Si de această dată participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierile se realizează online la http://akcees.com/workshop

Recent, finalistii Workshop Sessions – Project Management 101 au învătat de la profesionisti în domeniu cum să îsi coordoneze oamenii, timpul si resursele pe care le au la dispozitie pentru a gestiona cu succes un proiect. Notiunile teoretice despre procesele de project management au fost puse în aplicare prin studii de caz si exercitii interactive si au fost completate de exemple concrete de bune practici în domeniu.

Pe parcursul celor două zile, tinerii au lucrat sub atenta îndrumare a Irinei Scarlat, Co-Fondator al organizatiei Akcees si trainer profesionist cu peste 8 ani de experientă în domeniu. Andrei Proca (Supervizor Regional Retea BRD Groupe Societe Generale) si Dana Manolescu (Project Manager Okapi Studio) au fost invitatii speciali ai editiei si au oferit tinerilor perspective practice si sfaturi învătate din propria experientă.

„Felicitări pentru tot ceea ce faceti pentru tinerii aflati la început de drum! A fost un eveniment minunat căruia nu i-a lipsit nimic: am avut parte de lucru în echipă, un trainer foarte bine pregătit, colegi cu care am interactionat pe parcursul celor două zile, o atmosferă plăcută si, nu în ultimul rând, invitati de calitate care au împărtăsit cu deschidere propriile experiente”, a declarat unul dintre participantii la eveniment.

Seria de evenimente Workshop Sessions continuă pe 24 si 25 noiembrie cu o editie specială „Enterprise You”, program de training pan-european dezvoltat de Akcees în colaborare cu alte 6 organizatii europene, care îi ajută pe tinerii participanti să îsi descopere pasiunile si să învete cum îsi pot construi parcursul profesional pe care si-l doresc.

Ajuns la cea de a cincea editie în România, programul este implementat în prezent în tări precum Marea Britanie, Italia, Franta, Spania sau Slovacia si ajută participantii să îsi descopere potentialul antreprenorial si să afle care sunt pasii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a porni propria afacere. Toate aceste lucruri folosind o abordare interactivă care acoperă 11 module diferite printre care branding personal, leadership, comunicare, creativitate, generare de idei de afaceri, finantare sau pitching. La final, absolventii sesiunii de training devin parte a comunitătii internationale Enterprise You si au acces la mentorat si resurse de învătare pentru dezvoltarea lor ulterioară.

 „Pe parcursul colaborării noastre cu Akcees, am reusit până în prezent, prin numeroase actiuni, să transmitem studentilor si tinerilor absolventi importanta dezvoltării personale în concordantă cu traseul profesional dorit. Având ca obiectiv imediat dezvoltarea tinerilor prin acumularea de noi competente, BRD a organizat diferite training-uri dedicate studentilor, axate pe nevoile acestora. Feedback-ul participantilor, precum si numărul mare de aplicatii primite la fiecare eveniment, ne confirmă că, împreună cu Akcees, facem „treabă bună”. Acesta este si motivul pentru care continuăm să ne implicăm în educatia non formală a tinerilor, ce completează studiile academice”, a declarat Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Societe Generale.

Workshop Sessions este un proiect Akcees care urmăreste dezvoltarea de competente si abilităti prin metode de educatie non-formală. Următoarea editie Workshop Sessions: Enterprise You se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 si 28 de ani si va avea loc în Bucuresti pe 24 si 25 noiembrie. Tinerii care îsi doresc să îsi transforme pasiunea în carieră si să îsi descopere potentialul antreprenorial lucrând alături de un trainer si invitati speciali de exceptie sunt invitati să aplice până sâmbătă, 15 noiembrie, completând formularul disponibil online la http://akcees.com/workshop. Cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale, participarea la eveniment este gratuită, iar rezultatele finale ale procesului de selectie vor fi comunicate marti, 18 noiembrie.

Workshop Sessions este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorului principal BRD Groupe Société Générale si al partenerilor Romanian American Foundation si Tipografie Xpress.
Mediatizarea proiectului este asigurată de Radio Lynx, Radio România International, Forbes România, Cariere, Business Woman, România Liberă, Comunicatedepresa.ro, IQAds, eJobs, Startups.ro, România Pozitivă, Femei în Afaceri, Business Live, Online Student, Edu-TIM, Academic Link, Smart Financial, Bancherul.ro, Studentie.ro, Studentul.info, Desprejoburi.ro, Best Resource si Online Student.
 
Alti parteneri: Senatul Studentilor ASE Bucuresti, Student din Provincie, Edmundo, Educativa, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, AIESEC România, Advice, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), Asociatia Studentilor la Contabilitate si Informatică de Gestiune (ASCIG), DA Afaceri, Incubator 107, Sindicatul Studentilor din Cibernetică (SisC), Inspire Business, VWI Estiem, Liga Studentilor Români din Străinătate (LSRS), Softbinator, Romanian Business Leaders, Fundatia Post-Privatizare si Junior Achievement România.

Akcees este o organizatie non-profit ce îsi propune să devină cel mai puternic catalizator al aspiratiilor antreprenoriale ale tinerilor. Proiectele si initiativele organizatiei oferă tinerilor cu potential antreprenorial akcees la educatie si experientă profesională de cea mai bună calitate, oportunităti de networking, mentorat si finantare. Akcees contribuie la formarea de noi generatii de tineri antreprenori prin facilitarea transformării ideilor inovatoare în afaceri de succes.