BCR - fonduri suplimentare in cadrul programului Prima Casa in valoare de 138 milioane lei

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut un plafon suplimentar în cadrul programului Prima Casă în valoare de 138 milioane lei. Sumele pot fi folosite la achiziţia oricarui tip de locuinţă prin programul Prima Casă. BCR estimează că va acorda peste 1.500 de noi credite Prima Casă.

“BCR a primit noi fonduri în cadrul programului Prima Casa în valoare de 138 milioane RON şi care reprezintă peste o treime (aproape 35%) din plafonul suplimentar de 400,5 milioane de lei  alocat de către Ministerul Finanţelor Publice pentru acordarea de garanţii în cadrul programului Prima Casă 6. Valoarea plafonului suplimentar obţinut de către BCR reflectă faptul că am reuşit în cadrul Programului să contribuim la realizarea visului de a achiziţiona prima locuinţă pentru una din trei familii care au cumpărat un imobil prin credit Prima Casă. Deşi mai sunt mai puţin de două luni până la finalul anului, iar plafonul suplimentar este alocat pentru 2014, ne aşteptăm la o accelerare a numărului de solicitări de credite Prima Casă şi de aceea preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat până la sfarşitul acestui an”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

BCR a acordat deja în cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 5.400 de credite, iar de la începutul programului şi până în prezent, circa 36.700 de credite, în valoare de peste 6,1 miliarde lei.

Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare a arătat o creştere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, însă, ca de obicei la finalul plafonului alocat Programului, evoluţiile recente indică vânzări mai puternice pe Prima Casă.

Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri.

BCR promovează, în continuare, o ofertă de top pentru creditul Prima Casă - indicele Robor la 3 luni + 2% marjă pentru clienţii cu virare salariu.

DAE = 4,41% pentru un credit în valoare totală de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobândă variabila: 4,07% (ROBOR 3M + 2%); taxă de evaluare: 370 lei inclusiv TVA; rată lunară: 770 lei; valoare totală plătibilă: 284.539 lei.

Exemplul de calcul este orientativ, valabil la data de 10 Noiembrie 2014 pentru clienţii care îşi primesc salariul în cont la BCR.