AdePlast a finalizat investitii 330.000 euro in sistemul informatic si automatizare

Adeplast are, începând din acest an, un nou sistem informatic de tip ERP (Enterprise Resource Planning) dezvoltat împreună cu Novensys. Acest proiect face parte dintr-o strategie mai amplă a companiei de redefinire si eficientizare a proceselor în zona de IT si automatizare. Pentru întreaga strategie Adeplast a alocat suma de 330.000 euro, din care o mare parte a fost destinată implementării softului ERP.

“Procesul de upgradare a sistemului informatic a început în februarie anul acesta si se va finaliza pe parcursul a 12 luni de la momentul demarării. Pe lângă platforma de ERP,  am reusit implementarea unui soft care ne va ajuta sa gestionăm mai bine cele peste 100 de calculatoare, cu cei 130 de utilizatori. În plus, au fost înlocuite laptop-urile angajatilor si s-au achizitionat servere de mare putere. Toate aceste schimbări au menirea de a deservi mai bine prioritatea noastră 0, care este clientul. Finalitatea acestui proces va fi o înjumătătire a timpului de răspuns către client. Ofertarea, livrarea, facturarea vor avea timpi de reactie scăzuti considerabil. Sistemul se va integra si cu site-ul Adeplast, astfel clientii vor putea afla în ce loc din apropierea lor se află pe stoc produsele pe care si le doresc”, explică Thomas Bărbut manager IT si automatizare Adeplast.

Adeplast este prima companie din sectorul său de activitate care a implementat o strategie de IT de o asemenea complexitate. Noua platformă ERP se va integra cu toate procesele companiei din zona de contabilitate, productie, depozitare, livrare, transport si vânzări.

“Este încă un pas pe care Adeplast l-a făcut în devenirea sa de companie model pentru România, după toate investitiile în zona de productie, din ultimii ani. Devenim din ce în ce mai supli si mai flexibili, astfel că puterea noastră de reactie în piată creste considerabil. Sfârsitul de an ne găseste cu această investitie în IT aproape finalizată la care se adaugă cei 775.000 euro pentru un upgrade în zona de productie si pentru dezvoltarea centrului de cercetare. În acelasi timp, avem grijă să crestem cea mai importantă resursă a noastră ce o reprezintă oamenii. Am ajuns în acest an la peste 300 de angajati în lunile de vârf, fată de 250, câti eram anul trecut si pentru toti am decis să crestem salariile cu 4%. Investim încontinuu în dezvoltarea unei organizatii sănătoase cu fortă de reactie extrem de rapidă. AdePlast a ajuns să fie singura companie cu capital autohoton în topul primelor 10 producători din zona constructiilor, iar această pozitie ne obligă si ne motivează”, declară Marcel Bărbut CEO AdePlast.

La 9 luni compania AdePlast a reportat o cifră de afaceri de 241 milioane lei ( 54 milioane euro), în crestere cu 24 de procente fată de 2013.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de constructii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiesti si Roman.