BCR a eliminat comisioanele OUR garantat pentru platile in valuta catre banci partenere ale Grupului Erste

Banca Comercială Română (BCR) a eliminat, de la 1 decembrie 2014, comisionul OUR garantat care se aplică pentru operaţiunile de plăţi indiferent de valută, iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în bănci partenere ale Grupului Erste Bank.

Eliminarea comisionului OUR garantat se aplică pentru operaţiunile de plăţi iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în urmatoarele bănci:

Bosnia şi Herzegovina - Sparkasse Bank BiH
Macedonia - Sparkasse Makedonija
Slovenia  - Banka Sparkasse d.d

Comisionul OUR este modalitatea de comisionare aferentă tranzacţiilor în valută potrivit căreia comisioanele tuturor băncilor de pe traseul plăţii sunt suportate de către ordonator. Comisionul OUR garantat exclude posibilitatea decontării ulterioare a eventualelor comisioane. Comisionul plăţii este acum suportat de ordonator o singură dată, la efectuarea plăţii.

Recent, BCR a eliminat comisionul OUR garantat pentru operaţiunile de plăţi iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în băncile membre ale Grupului Erste:

Austria - Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen
Austria - Erste Group Bank AG
Cehia - Česká spořitelna
Croatia - Erste Bank Croatia
Ungaria - Erste Bank Hungary
Moldova - BANCA COMERCIALĂ ROMĂNĂ CHIŞINĂU
România - Banca Comercială Română
Serbia - Erste Bank Serbia
Slovacia - Slovenská sporiteľňa
 
Această iniţiativă vine în sprijinul clienţilor persoane fizice, persoane fizice autorizare şi persoane juridice care efectuează plăţi către bănci din cadrul Erste Bank Group. Sunt încurajate astfel plăţile în valută în cadrul Erste Bank Group, proiect initiat în Februarie 2013 odată cu lansarea serviciului FIT Payments 2.0. (Fast Intragroup Transfers).

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoareaactivelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 538 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 44.000 de angajati deservesc 16.5 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul trimestrului 3 din 2014, Erste Group detinea active totale in valoare de 197,0 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 54,4%. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat partial) s-a situat la 10,8%.