AXA vinde operatiunile din Romania catre Certinvest si SIF Transilvania

AXA a anuntat ca a incheiat un acord cu Certinvest si SIF Transilvania pentru vanzarea operatiunilor sale de asigurari de viata si economisire din Romania, parasind astfel piata din Romania. Conform termenilor acordului, Certinvest va achizitiona o participatie de 70% din filiala AXA din Romania - AXA Life Insurance S.A., in timp ce SIF Transilvania va achizitiona 30%.

Certinvest este o societate independenta de top de administrare a activelor din Romania. SIF Transilvania este o societate listata la Bursa de Valori Bucuresti care administreaza investitii financiare.
Partile au convenit ca termenii si conditiile tranzactiei sa nu fie facute publice.

Tranzactia se supune indeplinirii conditiilor de finalizare obisnuite, inclusiv obtinerea aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare.

Grupul AXA este lider mondial in domeniul asigurarilor si administrarii de active, cu 157.000 de angajati care deservesc 102 milioane de clienti in 56 de tari. In 2013, cifra de afaceri a Grupului raportata pe baza IFRS s-a ridicat la 91,2 miliarde de euro, iar castigurile raportate pe baza IFRS la 4,7 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, AXA avea in administrare active in valoare de 1.113 miliarde de euro.

Actiunile comune ale AXA sunt listate in sectiunea A a Bursei de Valori Euronext din Paris, sub simbolul CS (ISN FR 0000120628 – Bloomberg: CS FP – Reuters: AXAF.PA). Actiunile depozitare americane ale AXA sunt de asemenea cotate pe platforma OTC QX sub simbolul AXAHY.

Grupul AXA este inclus la principalii indici SRI internationali, precum Dow Jones Sustainability Index (DJSI) si FTSE4GOOD.

Grupul este membru fondator al Initiativei Financiare a Programului de Mediu al Natiunilor Unite (UNEP FI) Principiile asigurarilor durabile si semnatar al Principiilor ONU pentru investitii responsabile.