P3 finalizeaza achizitia a 467.000 m2 de spatii logistice de la CA Immobilien

P3 Logistic Parks, investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietăti europene de logistică, a finalizat procesul de achizitie  a două parcuri logistice în Polonia si unul în România, cu o suprafată totală închiriabilă de 467.000 m2 de la fondul austriac de investitii CA Immobilien AG. Tranzactia, care include aproape 165 de hectare (ha) de terenuri pentru noi dezvoltări, creste portofoliul logistic  al P3 la 2.9 milioane de m2 si pozitionează compania în topul celor mai mari dezvoltatori de spatii logistice din Europa.

Ian Worboys, CEO-ul P3, a declarat: “Aceste proprietăti de înaltă calitate sunt situate în locatii care promit un grad de ocupare în crestere si o cerere ridicată pentru proiecte de tip Build-To-Suit (BTS). Această tranzactie completează achizitiile recente realizate de compania noastră si consolidează prezenta P3 în pietele cu crestere rapidă din Europa Centrală si de Est. Compania a crescut substantial de când a fost preluată de TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge, în octombrie 2013, oferind o platformă logistică complexă si extinsă din punct de vedere geografic  pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clientilor săi”.

Proprietătile achizitionate de la CA Immobilien sunt:

Parcul logistic din Blonie cu o suprafată de 177.000 m2, care se află la 30 de km vest de centrul Varsoviei. Printre chiriasi se numără Bayer, IBM, Orange, Triumph si retailerul online Allegro, ceea ce reflectă atractivitatea parcului pentru marii retaileri care caută spatii în proximitatea capitalei poloneze. Această proprietate dispune de 17 ha de teren pentru noi dezvoltări.

Parcul logistic de lângă Piotrkow, în centrul Poloniei, care oferă 75.000 m2 de spatii, are legături directe cu Varsovia, Wroclaw si Katowice si este situat pe un teren de 120 ha, cu potential pentru alte noi dezvoltări. Kühne & Nagel, FM Logistic si InPost sunt cei mai mari chiriasi ai parcului.

Parcul logistic din Bucuresti, cu o suprafată de 215.000 m2 de spatii, închiriate aproape în totalitate, plus 40 ha de teren pentru noi dezvoltări. Acesta este un centru major pentru furnizorii de servicii de logistică (companii 3PL) datorită accesului către autostrada A1 si către soseaua de centură a orasului, plus terminalul intermodal de cale ferată pentru transport de mărfuri – parte componentă a Coridorului IV Pan European. Accesul facil către centrul Bucurestiului atrage clienti din e-commerce, cum ar fi eMag, unul dintre cei mai mari retaileri online, precum si companii multinationale cum ar fi Carrefour, Tibbett Logistics, Gebrüder Weiss sau Interbrands.

Finalizarea acestei achizitii consolidează platforma P3 în "CEE Logistics Triangle", la intersectia conexiunilor de transport dintre estul si vestul Europei cu piata industrială în plină expansiune a Germaniei. Tranzactia dublează numărul parcurilor logistice detinute de P3 în Polonia si îi întăreste pozitia în Varsovia. P3 este acum unul dintre cei mai mari operatori de parcuri logistice din România, care este o piată emergentă si un important hub logistic pentru piata europeană de productie.

P3 detine 141 de depozite în nouă tări, stabilindu-si o platformă pan-europeană care se întinde de la Madrid până la Bucuresti. P3 detine, de asemenea, unul dintre cele mai mari portofolii de teren din Europa, cu targetul de a dezvolta 1,6 milioane m2 de noi spatii de depozitare în Europa.

Ian Worboys a concluzionat: " P3 va continua să caute noi oportunităti de achizitie, sau să dezvolte depozite în locatii stategice din punct de vedere logistic, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale clientilor săi. Pentru moment, cererea este mai mare decât oferta de spatii logistice în multe piete, ceea ce duce la o  perspectivă pozitivă pentru cresterea închirierilor."

P3 este un investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietăti de logistică în Europa. Având activităti în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde acum 141 de  depozite, care totalizează 2.9 milioane m2 de spatii în nouă tări si un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1.6 milioane m2 de noi spatii.

Misiunea P3 este să ofere chiriasilor o experientă de primă clasă în locatii logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile si ecologice la cele mai înalte standarde internationale.

PointPark Properties a adoptat noul brand corporate “P3” si va folosi numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea companiei.

P3 este detinută de TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge.