Grupul Garanti - venituri de 631,5 milioane lei si profit de 34,4 milioane lei in 2014, in Romania

Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice si inovatoare grupuri financiare de pe piata locală, a înregistrat venituri de 631,5 milioane lei în 2014, în crestere cu 18,8% fată de anul anterior. Profitul net consolidat al Grupului a ajuns la 34,4 milioane lei, la sfârsitul anului 2014, în timp ce activele totale s-au ridicat la 9 miliarde lei, în crestere cu 5% fată de perioada similară a anului trecut.

Garanti Bank a înregistrat în 2014 o crestere de 26,3% a veniturilor, fată de 2013, ajungând la 539,2 milioane lei. În acelasi timp, profitul net al băncii a ajuns la 9,4 milioane lei, după ce a absorbit impactul cerintelor prudentiale asociate cu sistemul bancar în 2014, rămânând în continuare profitabilă.

La rândul lor, institutiile financiare nebancare ale Grupului au înregistrat profit net anul trecut: Garanti Credite de Consum – 13,9 milioane lei si Garanti Leasing – 11,1 milioane lei.

“Grupul Garanti si-a continuat dezvoltarea în 2014, într-un mediu economic caracterizat de provocări. Vom continua să le oferim clientilor cele mai bune servicii, în functie de nevoile fiecăruia, prin intermediul retelei noastre de agentii, platformei online sigure, vastei retele de ATM-uri inteligente, precum si echipei noastre calificate”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti Romania.

Pe parcursul anului 2014, volumul total de credite al Garanti Bank a ajuns la 5,83 miliarde lei, înregistrând o crestere de 19,8% de la an la an. Segmentul IMM-urilor a crescut cu 17,1% comparativ cu anul precedent, în timp ce segmentul corporate a avansat cu 7,8% în aceeasi perioadă. La rândul său, segmentul de retail a urcat cu 31,4%, o contributie având si fuziunea cu Garanti Credite Ipotecare. Depozitele clientilor au înregistrat o crestere în volum de 66%.

În 2014, Garanti Bank a deschis sase agentii noi – patru în Bucuresti, una în Cluj-Napoca si una în Timisoara –, ajungând la 84 la nivel national, si a extins reteaua de ATM-uri inteligente, având în prezent peste 300 de unităti Bancosmart în toată tara. Mai mult, anul trecut, banca a emis obligatiuni corporative de 300 de milioane lei, pe Bursa de Valori Bucuresti, cu o maturitate de cinci ani.


Grupul Garanti România este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. În 2014, TGB a înregistrat un venit net neconsolidat de 3,2 miliarde lire turcesti (5,15 miliarde lei). Activele totale ale TGB au ajuns la 218,9 miliarde lire turcesti (352,02 miliarde lei), în timp ce contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash si non-cash) în valoare de 170,8 miliarde lire turcesti (274,64 miliarde lei). TGB deserveste peste 10 de milioane de clienti în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Grupul Garanti reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functionează compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functionează Ralfi IFN SA). Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum si credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantării altor credite. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piata locală către peste 500.000 de clienti.

Grupul Garanti este detinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de business. TGB este a doua cea mai mare bancă privată din Turcia după active si deserveste peste 10 milioane de clienti în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici si mijlocii, dar si retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Garanti Bank oferă o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci de pe piata locală. Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta natională prin sucursale si canale alternative, ajungând la o retea extinsă de 84 de agentii si peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii băncii, pentru tranzactii cu sau fără card.