Spitalul Monza si-a triplat cifra de afaceri in anul 2014, pana la 9,5 milioane euro

Spitalul Monza, parte din grupul international “Policlinico di Monza” din Italia, a avut o cifră de afaceri de 9,5 milioane de euro în anul 2014, comparativ cu 3 milioane de euro în anul 2013. Numărul pacientilor în Ambulatoriul de Specialitate s-a dublat fată de anul anterior (12.000 în 2013, 24.000 în 2014), iar numărul interventiilor a crescut de patru ori (de la 800 în 2013, la peste 3.000 în 2014); gradul de ocupare a spitalului a fost de 65%. În topul interventiilor realizate se află bypass-ul aorto-coronarian, cu 126 de interventii realizate, protezările si plastiile de valve, cu 102 cazuri tratate, si tumorile intraparenchimatoase (meningioame, neurinoame s.a.), cu 197 de pacienti tratati.

În anul 2014, Spitalul Monza a investit 2 milioane de euro în aparatură medicală pentru deschiderea unor departamente noi: Neurochirurgie, ORL, si Chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructivă.

“În anul 2013 aveam 100 de angajati — atât personal medical, cât si administrativ. Am încheiat anul 2014 cu 198 de angajati si aproximativ 50 de colaboratori. Ne propunem să ajungem la 300 de angajati”, a spus Carmen Drăgan, Presedintele Spitalului Monza.

Cardiac Center din cadrul Spitalului Monza, singurul centru medical privat din România care cuprinde toate specialitătile inimii într-un singur loc, a realizat anul trecut peste 500 de operatii pe cord deschis, sub îndrumarea dr. Theodor Cebotaru, sef de sectie Chirurgie Cardiacă.

BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza a fost lansat la începutul anului 2014; echipa coordonată de dr. Sergiu Stoica a realizat anul trecut 430 de interventii.

De asemenea, Spitalul Monza a lansat în anul 2014 parteneriate cu fundatii internationale, în beneficiul copiilor cu malformatii cardiace congenitale din România, precum si din tările slab dezvoltate (Kosovo, Albania s.a.). Proiectul “Inima copiilor - Interventii cardiace în România” se va desfăsura până în anul 2016, pretul unei interventii fiind de cinci ori mai mic decât în Germania sau Italia. Astfel, la Cardiopediatric Center, singurul centru din România cu servicii integrate pentru tratamentul afectiunilor inimii la copii, echipa coordonată de dr. Mircea Cotul, sef de sectie Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică, va realiza 36 de interventii; una din patru interventii fiind finantată de Fundatia Monza.

“Pentru anul 2015 ne asteptăm la venituri de 12 milioane de euro, un număr de 30.000 de pacienti în ambulatoriu si în jur de 4.000 de interventii. Vom investi 1.5 milioane de euro în aparatură si în lansarea unor proiecte noi: Cardiostructural Clinic, sectia de urologie si cea de chirurgie toracică”, a spus Luca Militello, Directorul General al Spitalului Monza.

Cardiostructural Clinic, centrul coordonat de Conf. Dr. serban Bălănescu, sef de sectie Cardiologie Interventională, a fost lansat la începutul anului 2015. În cadrul acestui centru se vor realiza interventii cardiovasculare structurale de excelentă, respectiv se vor trata defectele anatomice ale inimii pe cale endovasculară sau prin interventii hibride (care îmbină procedurile interventionale si chirurgicale minim-invazive). Scopul acestui centru, primul de acest fel în România, este reducerea riscului operator la pacientii cu boli cardiovasculare complexe (de la nastere sau dobândite) prin realizarea unor interventii minim-invazive, fără deschiderea toracelui si oprirea inimii.

Având în vedere experienta extinsa˘ si la cel mai înalt nivel a grupului “Policlinico di Monza” în dezvoltarea centrelor specializate în afectiunile inimii, Spitalul Monza din România a fost înfiintat în iulie 2012 ca centru de excelenta˘ în chirurgie cardiovasculara˘. Ulterior, pe ma˘sura˘ ce s-au dezvoltat si alte sectii, specialita˘tile inimii au fost integrate în Cardiac Center: cardiologie, cardiologie interventională, electrofiziologie si aritmologie, chirurgie cardiovasculară si reabilitare cardiovasculară.

În octombrie 2013, a fost deschis Cardiopediatric Center, singurul centru din România cu servicii integrate pentru tratamentul afectiunilor inimii la copii, iar în februarie 2014 a fost lansat BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza. Cardiostructural Clinic a fost lansat la începutul anului 2015; în cadrul acestui centru se realizează interventii cardiovasculare structurale de excelentă.

Toate centrele beneficiaza˘ de suportul urma˘toarelor departamente: Ambulatoriul de Specialitate, Departamentul de Radiologie si Imagistica˘ Medicala˘, Laboratoarele de Analize Medicale, si Departamentul de Reabilitare Medicală. La acestea se adauga˘ specialita˘tile clinice (neurologie, pneumologie, medicina˘ interna˘, gastro-enterologie si endoscopie, diabetologie si endocrinologie), cele chirurgicale (chirurgie generala˘ si bariatrica˘, ortopedie si traumatologie, flebologie, ORL, chirurgie maxilo-facială, chirurgie estetica˘ si reparatorie) si serviciile medicale conexe (ATI, stomatologie si implantologie, psihologie).