Saxo Bank: 3 avantaje majore pentru tranzactionarea CFD pe marfuri

Multi investitori de pe pietele globale, inclusiv din România, privesc cu oarecare retinere începerea tranzactionării de CFD-uri. Saxo Bank, lider în online trading si specialist în investitii, îsi propune să usureze sarcina acestora, lansând un adevărat proces educational menit să informeze si să permită investitorului să aibă toate notiunile tehnice când tranzactionează CFD.

Ce sunt... CFD-urile?

Un Contract for Difference (CFD) este un contract financiar intre un client si un furnizor CFD, unde diferenta dintre pretul de deschidere si pretul de inchidere al unei pozitii este stabilita cu cash la inchiderea pozitiei, dar fara a exista o proprietate efectiva asupra marfii subiacente. Un CFD de marfa este, in consecinta, un produs derivat unde Saxo Bank este contrapartida la tranzactionare. Deoarece contractul nu este tranzactionat la bursa, se spune ca produsul este cu negociere directa („OTC”).

Un CFD este un produs de investitii simplu si flexibil, disponibil pentru toate tipurile de investitori si adecvat cu precadere pentru un leverage crescut si pentru investitorii de retail in cautare de riscuri. Pretul CFD-ului de marfuri este calculat pe baza preturilor futures la marfuri si urmarind cel mai apropiat contract Futures. Saxo Bank nu percepe comisioane pentru tranzactiile CFD de marfuri, dar in spreadul bid/ask este inclus un adaos pe care Saxo Bank il deduce pentru fiecare CFD.

Top 3 avantaje în tranzactionarea CFD

1. Expunere directă

Acum este posibila tranzactionarea petrolului, a cerealelor, a aurului si a altor metale pretioase la fel de simplu cum se tranzactioneaza orice alt CFD. CFD-urile de marfuri asigura o expunere directa la marfa subiacenta, cu toate avantajele tranzactionarii unui CFD.

2. Diversificarea portofoliului

CFD-urile se pot utiliza pentru a securiza sau diversifica portofoliul dvs. cu marfuri - fara cerintele de garantii si dimensiuni de lot mari asociate cu tranzactionarea contractelor Futures. Beneficiile sunt clare:

Tranzactionare usoara si flexibila cu leverage ridicat si dimensiuni de tranzactionare minim reduse.

Fara comisioane sau taxe de tranzactionare.

Decontare in numerar automata.

Tranzactionare cu un singur clic pe o gama variata de marfuri globale.

3. Tranzactionare libera - evitati loturi de dimensiuni fixe

Cu Saxo Bank, nu exista restrictii privind dimensiunile predefinite ale loturilor. De exemplu, dimensiunea minima de tranzactionare pentru titei S.U.A. este de 25 de contracte CFD - adica 25 de barili de petrol, comparativ cu dimensiunea minima de tranzactionare la contractele Futures, de contract de 1 lot cu 1.000 de barili din marfa subiacenta. 

Saxo Bank pune gratuit la dispozitia jurnalistilor interesati si a investitorilor un ghid de tranzactionare a CFD-urilor care contine si o terminologie avansată a notiunilor principale.