Credite Prima Casa BCR: fonduri de 490 milioane lei primite de BCR in cadrul programului Prima Casa 7

Banca Comercială Romană (BCR) a obtinut un plafon de 490 milioane lei în cadrul programului Prima Casă. Sumele pot fi folosite la achizitia oricarui tip de locuintă prin programul Prima Casă.

BCR estimează că va acorda peste 7.500 de noi credite Prima Casă.

“BCR a primit un plafon în valoare de 490 milioane lei pentru acordarea de garantii în cadrul programului Prima Casă 7. Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat si vom avea nevoie de plafon suplimentar spre sfarsitul anului”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

BCR a acordat deja în cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 6.000 de credite, iar de la începutul programului si până în prezent, circa 38.000 de credite, în valoare de peste 6,3 miliarde lei.

Evolutia vânzărilor de credite ipotecare in 2014 a arătat o crestere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, dar la finalul plafonului alocat Programului, evolutiile au indicat vânzări mai puternice pe Prima Casă.

Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă si-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut si conditii avantajoase de costuri.

BCR promovează, o ofertă de top pentru creditul Prima Casă - indicele Robor la 3 luni + 2,3 marjă pentru clientii cu virare salariu.

DAE = 4,13% pentru un credit în valoare totală de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobândă variabila: 3,8% (ROBOR 3M + 2,3%); taxă de evaluare: 370 lei inclusiv TVA; rată lunară: 746 lei; valoare totală plătibilă: 275,536 lei.

Exemplul de calcul este orientativ, valabil in luna Februarie 2015 pentru clientii care îsi primesc salariul în cont la BCR.