Valoarea creditelor acordate de Agricover Credit IFN a crescut cu 30% in 2014

Agricover Credit IFN, institutie financiară non-bancară specializată exclusiv în finantarea agriculturii, a înregistrat în 2014 un profit operational de aproximativ 22 milioane Lei, în crestere cu 37% fată de anul 2013.

Profitul net în anul 2014 a fost de 16.539.871 Lei, reprezentând o crestere de 37% comparativ cu valoarea înregistrată pentru anul 2013. Valoarea creditelor acordate a fost de 837 milioane de Lei, cu 30% mai mult decât în 2013, în timp ce numărul clientilor activi a ajuns la 1.550 fată de 1.300 în 2013. 

“Cresterea viguroasă înregistrată în anul 2014 vine ca o confirmare a faptului că avem un model de business solid, pe care îl implementăm urmând strategia corectă. Mai mult, cresterea cu 30% a valorii creditelor acordate si a numărului de clienti finantati arată că există nevoie de finantare în piată iar Agricover Credit răspunde bine acestei nevoi – făcând-o accesibilă fermierilor, bine adaptată la asteptările lor, cu o abordare nebirocratică care asigură rapiditate procesului de acordare”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Agricover Credit se pozitionează ca sustinător activ al cresterii agriculturii românesti, venind în sprijinul acesteia cu produse si servicii financiare inovatoare, atent calibrate pe nevoile de dezvoltare a fermelor vegetale si din zootehnie.

Printre cele mai importante produse si servicii lansate de Agricover în anul 2014 se numară Creditul Corelat cu Matif - solutie de finantare unică pe piata din România ce permite corelarea dobânzii cu pretul cerealelor de la bursa de mărfuri din Paris (Matif). De asemenea, compania oferă fermierilor solutii de creditare cu aprobare pe loc pentru achizitia de utilaje agricole de mici dimensiuni si accesorii pentru acestea, precum si credite pentru extinderea sau modernizarea fermei. Cel mai important segment a rămas, în continuare, creditarea capitalului de lucru, incluzând si solutii pentru finantarea pe stoc a productiei agricole.  

“Fermierii români trebuie să fie competitivi atât pe piata internă, cât si pe pietele externe. În acest sens, agricultura românească are nevoie de investitii pentru modernizare, cresterea productivitătii si eficientizarea activitătilor. De asemenea, mai sunt de parcurs etape în managementul riscului si valorificarea optimă a productiei – în cazul culturilor mari, în legumicultură, pomicultură si chiar în zootehnie. Urmărim cu atentie toate aceste procese si ne pregătim să intervenim cu produse financiare adaptate, capabile să răspundă eficient nevoilor de dezvoltare”, a completat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Pentru 2015, Agricover Credit are în vedere dezvoltarea portofoliului de produse în segmentul creditelor de capital de lucru cu aprobare pe loc, precum si cel al creditelor pentru investitii. Compania vizează, de asemenea, dezvoltarea unor parteneriate cu furnizori de tehnologie agricolă pentru punerea pe piată a unor finantari avantajoase pentru fermieri.

Agricover Credit este prima institutie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic. Cunoasterea si întelegerea activitătii agricole permit punerea la dispozitie a unei game variate de produse inovatoare pentru finantarea capitalului de lucru si a investitiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor si caracteristicilor celor cărora se adresează. Echipa comercială mobilă, formată din consultanti financiari, acoperă întreg teritoriul tării, deplasându-se la sediul clientului pentru a oferi suport în alegerea celei mai bune solutii de finantare, întocmirea dosarului de creditare si cel mai scurt timp de răspuns.

Agricover Credit a înregistrat o crestere rapidă ajungând, în numai câtiva ani, să fie unul dintre jucătorii importanti în finantarea producătorilor agricoli.