OTP Consulting Romania - proiect de sustinere a afacerilor antreprenoriale, in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti

OTP Consulting România, companie membră a OTP Group, împreună cu Universitatea Politehnică din Bucuresti, cea mai prestigioasă universitate tehnică din România, anuntă demararea unuia dintre cele mai importante proiecte multiregionale ce vizează dezvoltarea spiritului antreprenorial si generarea unui număr sporit de afaceri în regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia.

Proiectul “Antreprenor - idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul reprezintă un parteneriat între cele două institutii si are o valoare totală de 5,580,988.05 RON.

Obiectivul general al proiectului îl constituie sustinerea afacerilor independente prin dezvoltarea  competentelor antreprenoriale si manageriale si sprijinirea persoanelor cu vârste de peste 18 ani care doresc să initieze o afacere în aceste regiuni. Totodată, proiectul urmăreste îmbunătătirea adaptabilitătii – atât a întreprinderilor, în special a microîntreprinderilor si IMM-urilor, cât si a angajatilor – la mediul economic în schimbare si la provocările globalizării.

Afacerile nou înfiintate vor determina crearea a minimum 80 de locuri de muncă noi, care vor fi mentinute timp de cel putin 6 luni de la finalizarea proiectului.

Prin dezvoltarea abilitătilor antreprenoriale ale grupului tintă de 400 de persoane, precum si prin sustinerea înfiintării a 40 de noi întreprinderi în cadrul schemei „Sprijin pentru antreprenori”, proiectul se înscrie în arealul obiectivelor Axei Prioritare 3.

“Este unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de OTP Consulting în acest an, care va genera efecte pozitive pe termen lung, atât la nivelul grupului tintă, cât si al comunitătilor economice din cele două regiuni de dezvoltare, Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia. Serviciile integrate pe care le oferim sustin dezvoltarea cunostintelor si abilitătilor necesare formării antreprenorilor de succes, un vector important de crestere economică”, a declarat Agoston Olti, CEO OTP Consulting România.

OTP Consulting Romania, membră a OTP Group, operează pe piata locală din 2007. Compania oferă suport partenerilor si clientilor săi în obtinerea finantărilor nerambursabile destinate investitiilor si dezvoltării de proiecte.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank România întelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1500 de unităti, ATM-uri si canale electronice.