Banca Transilvania si A.T. Kearney Management Consulting colaboreaza pentru integrarea Volksbank in structura BT

Banca Transilvania a ales firma de consultantă A.T. Kearney pentru a structura procesul de integrare Volksbank România în cadrul BT. În prezent este în derulare etapa de obtinere a autorizatiilor din partea BNR si a Consiliului Concurentei.
 
Avand peste 90 de ani de traditie în consultantă, A.T. Kearney este prezentă în 40 de tări din întreaga lume, fiind activă în România de peste 10 ani.
 
Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania, declară: “Ne bucurăm să colaborăm cu A.T. Kearney în cel mai important si ambitios proiect din 2015 al Băncii Transilvania. Pentru reusita acestuia au fost formate deja echipe mixte, cu responsabilităti în domenii cheie, cu persoane din BT, Volksbank România si consultanti cu experientă inclusiv internatională, de la A.T. Kearney”.
 
stefan Marcu, Director, A.T. Kearney, afirmă: “Suntem onorati să facem parte din acest demers curajos initiat de Banca Transilvania. Pentru noi această colaborare reprezintă rezultatul unui efort sustinut si al experientei acumulate în sectorul bancar, atât în România, cât si în regiune. A.T. Kearney a delegat deja o echipă care va sprijini BT în planificarea integrării pe toate ariile cheie. Vedem în acest proiect o oportunitate de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului bancar românesc si de a transforma achizitia într-un best practice”.

Banca Transilvania a semnat, în decembrie 2014, un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunile Volksbank România. La finalul lunii ianuarie a.c., BT a primit derogarea Consiliului Concurentei, ca urmare a demersului său de a se putea implica în gestionarea creditelor în franci elvetieni de la Volksbank România. Datorită derogării, Banca Transilvania va putea prezenta clientilor Volksbank România care au credite în franci elvetieni o ofertă, la închiderea tranzactiei, în aproximativ două luni. Tot atunci va începe integrarea Volksbank România în structura Băncii Transilvania.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în functie de active, cu o cotă de piată de 9,7%. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. BT are peste 6.000 de angajati, o retea formată din aproximativ 530 de sedii si 1,89 de milioane de clienti activi. Strategia băncii este sustinută de actionari internationali, Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC – Banca Mondială.

A.T. Kearney este o companie internatională de top din domeniul consultantei de management, cu birouri în peste 40 de tări.  Consilieri de încredere pentru cele mai mari organizatii mondiale, încă din 1926. A.T. Kearney este în totalitate dedicată în a-si ajuta clientii să obtină impact sustenabil si avantaj pe termen lung.  A.T. Kearney are birouri în nouă tări ale Europei de Est precum România, Rusia, Polonia, Ucraina, Turcia, Cehia, Ungaria, Croatia si Slovenia.