Banca Romaneasca - plafon de garantare de 62 de milioane de lei pentru programul Prima Casa

Banca Românească S.A. Membră a Grupului National Bank of Greece dispune de un plafon de garantare în valoare de 62 milioane de lei pentru programul Prima Casă, până la finalul anului 2015.

„Avem pentru acest an un plafon de garantare de 62 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că, practic, clientii Băncii Românesti pot contracta, în 2015, împrumuturi totale în valoare de 124 de milioane de lei prin programul Prima Casă”, declară Dan Grigoriu, Director Divizia Produse si Segmente Retail Banca Românească.

Dobânda pentru creditele acordate de Banca Românească în programul Prima Casă este formată din ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2,5%.

„În 2014, valoarea medie a creditelor a fost de 157.000 de lei (echivalentul a 35.000 de euro). Cea mai mare cerere a fost înregistrată pentru apartamentele cu două si trei camere din marile orase”, spune Dan Grigoriu.

Pentru achizitia locuintelor finalizate, inclusiv cele construite si date în exploatare de către Agentia Natională pentru Locuinte (ANL), valoarea maximă finantată este, potrivit reglementărilor în vigoare, de 57.000 de euro (echivalentul în lei), iar pentru creditele de achizitie a locuintelor noi, limita maximă este de 66.500 de euro (echivalentul în lei). Clientii Băncii Românesti beneficiază de un avans de minimum 5% din valoarea împrumutului, lipsa comisioanelor, preaprobare financiară valabilă 90 de zile calendaristice.

De la începutul programului guvernamental Prima Casă, în 2009, si până la finalul lunii ianuarie 2015, Banca Românească a acordat peste 5.500 de credite.