Bergenbier, noul client al Global City Business Park

Global City Business Park, unul dintre principalele proiecte de birouri din zona de Nord a Bucurestiului, anuntă semnarea unui contract cu Bergenbier, brand detinut de către producătorul canadian de bere Molson Coors.

„Începând cu această lună, angajatii Bergenbier România vor beneficia de un nou sediu în cadrul Global City Business Park, suprafata totală a acestuia măsurând 1.200 metri pătrati”, a declarat Ivana Bozjak, Partener si Head of Real Estate în cadrul Global Finance.

În acest fel, gradul de ocupare al clădirilor Global City Business Park atinge, la început de an, un nivel de 60%, înregistrând astfel o crestere de 10% din totalul suprafetei închiriabile fată de aceeasi perioadă a anului anterior. Acest lucru se datorează extinderilor chiriasilor existenti si noilor clienti din 2014, precum Honda Trading sau Ninebot.

În acest moment, Global City Business Park are 29 de chiriasi, cea mai mare parte a suprafetei închiriate fiind ocupată de companii precum Michelin, Coca-Cola HBC România, Total Soft, Telus, Euroins, Ford, Bergenbier, Cycle  si Monsanto.

Pe lângă spatiile de birouri, parterul celor două clădiri este ocupat de o zonă de retail foarte bine dezvoltată, care oferă celor peste 2.500 de persoane ce lucrează în incinta ansamblului de birouri acces la un restaurant self service, un business lounge, o cafenea, un salon de înfrumusetare, o farmacie, două ATM-uri si un magazin Inmedio. În plus, proiectul dispune de o suprafată de 28.000 metri pătrati construiti subteran, unde se regăsesc peste 840 de locuri de parcare, ce le suplimentează pe cele existente la exterior.

Global City Business Park a obtinut certificarea LEED

La începutul acestui an, Global City Business Park a obtinut certificarea LEED Gold în cadrul sistemului de evaluare LEED Rating System for Existing Buildings: Operations and Maintenance, ce vizează certificarea campusurilor care dispun de mai multe clădiri construite în aceeasi locatie. 

Global City Business Park devine astfel un standard de referintă în domeniul constructiilor verzi, prin intermediul programului de evaluare LEED. Întreg procesul de obtinere a distinctiei a fost intermediat cu ajutorul companiei Colliers, lider global în servicii comerciale din industria imobiliară.

„Sistemul de certificare LEED - Leadership in Energy & Environmental Design,  este cel mai cunoscut standard la nivel international. O certificare de acest tip oferă tuturor clientilor nostri garantia că îsi desfăsoară activitatea într-o clădire care respectă cele mai înalte standarde de mediu, că operatiunile desfăsurate aici sunt  în concordantă cu cele mai noi norme si, de asemenea, că toate sistemele si procedurile sunt eficientizate, toate reflectându-se în calitatea spatiilor de birouri si costurile de operare relationate”, a declarat reprezentanta Global Finance.

Obtinerea acestei certificări a însemnat derularea unor actiuni pe perioada unui an de zile si a implicat atât evaluarea aspectelor tehnice, cât si implementarea unor campanii educationale si de CSR. Pe termen lung, rezultatele certificării vizează o reducere semnificativă a costurilor pentru chiriasi, precum si îmbunătătirea calitătii serviciilor adresate acestora. 

Situat în zona de Nord a Bucurestiului, Global City Business Park are o suprafată construită de 56.000 mp si un total de spatii de închiriat de clasă A de 51.000 mp, în două clădiri.

În plus, proiectul dispune de o suprafată de 28.000 mp construiti subteran, unde se regăsesc 844 de locuri de parcare, ce le suplimentează pe cele existente la exterior. Proiectul a fost demarat în octombrie 2007 si a fost finalizat în totalitate în februarie 2010.

În acest moment, Global City Business Park are 29 de chiriasi, iar cea mai mare parte a suprafetei închiriate este ocupată de companii precum Coca-Cola HBC România, Michelin România, Total Soft, Telus, Euroins, Ford, Cycle, ICAP, Quintiles, Daewoo si Monsanto.

Global Finance, înfiintată în 1991 în Atena, este o firmă independentă de investitii, printre pionierele domeniului private equity si venture capital din regiune, ce si-a construit de-a lungul timpului un portofoliu exceptional. Operatiunile Global Finance constau în managementul fondurilor private de capital, dezvoltare imobiliară si servicii de consultantă în Europa de Sud-Est.

În 2005, Global Finance a intrat pe piata imobiliară, vizând investitii în România, Bulgaria si Serbia. Global Finance are birouri în Atena, Sofia, Bucuresti si Belgrad.

Global Finance este una dintre cele mai experimentate firme din Europa în domeniul private equity, realizând mai mult de 80 de investitii în 11 tări, în diverse medii economice si politice. Compania a intrat pe piata din România în 1996, iar de atunci a investit în diverse domenii, precum cel farmaceutic, tehnologic, al telecomunicatiilor, al produselor alimentare, al reciclării, al asigurărilor, dar si în imobiliare.