Ciuc 0.0% lanseaza platforma online www.pranzpenevazute.ro pentru a-i indemna pe romani să savureze pauza de pranz

O salată în fata laptopului,  o gustare rapidă în bucătăria biroului sau o fugă până în zona de food court a celui mai apropiat centru comercial - asa arată pauza de prânz a celor mai multi dintre români, conform unui studiu online realizat de Ciuc 0.0%.

Studiul privind obiceiurile de consum în timpul mesei de prânz dezvăluie faptul că majoritatea românilor îsi alocă prea putin timp pentru prânz, desi recunosc că este cea mai importantă masă a zilei. De asemenea, rezultatele studiului arată că peste jumătate dintre românii intervievati ar schimba felul în care îsi petrec pauza de prânz si ar dori ca masa din mijlocul zilei să fie o experientă altfel, în care ei să se bucure de mâncare bună si o companie plăcută.

Pentru a-i încuraja pe români să savureze masa de prânz, Ciuc 0.0% lansează platforma online www.pranzpenevazute.ro, prin care îndeamnă consumatorii să experimenteze un prânz “altfel”.  Cei care se vor înscrie în platforma online vor avea ocazia să participe alături de persoane necunoscute la un “prânz pe nevăzute”, să iasă din monotonia zilnică si să îsi transforme cea mai importantă masă a zilei într-o experientă. Astfel, Ciuc 0.0% îsi invită consumatorii să îndrăznească să îsi schimbe obiceiul de “desktop dining” si să accepte provocarea lansată de brandul care le promite că vor avea ce povesti când se vor întoarce la birou.

“Platforma de socializare www.pranzpenevazute.ro este o initiativă îndrăzneată pe care Ciuc 0.0% o propune consumatorilor dornici să descopere si să experimenteze o "altfel" de băutură în timpul mesei de prânz. Ciuc 0.0% este cel mai potrivit produs din portofoliul nostru să propună această abordare, fiind o bere cu 100% ingrediente naturale, care alungă monotonia pauzelor scurte de peste zi”, declară Andrea Veress, Group Brand Manager Global and Premium Brands HEINEKEN România.

Prânzul – cea mai importantă masă a zilei

În ciuda lipsei de timp si a pauzelor scurte, pentru aproximativ 40% dintre respondenti, prânzul reprezintă cea mai importantă masă a zilei. “Sunt mereu pe fugă, dimineata mă trezesc târziu, asa că micul dejun iese din discutie.  Seara ajung târziu acasă, asa că cel mai important moment al zilei rămâne masa de prânz, când îmi acord o clipă de liniste si încerc să mănânc cât mai copios.” (Andrei, 29 ani, programator)

Mese de prânz pe fugă

Acelasi studiu mai sus mentionat arată că 1 din 2 români intervievati îsi ia pauze de masă scurte, de până la 30 de minute. Pentru 20% dintre acestia însă, pauza de masă este aproape inexistentă, ei rămânând prinsi în fata calculatorului, cu treabă, alocând mai putin de 10 minute pe zi pauzei de prânz.

Când vorbim despre masa de prânz în timpul orelor de lucru, majoritatea românilor intervievati recunosc că nu acordă destul timp acestei activităti, desi îl consideră un moment important al zilei. Prioritizarea altor activităti legate de serviciu determină o durată scurtă a acestei mese si o alegere săracă a alimentelor, ei optând pentru mâncăruri care se prepară rapid pentru a-si potoli foamea.

Studiul Ciuc 0.0% a fost realizat de HEINEKEN România si îsi propune să identifice obiceiurile de consum ale românilor în timpul mesei de prânz. Datele au fost obtinute prin intermediul unui chestionar online, la care au răspuns 405 persoane. Metodologia de studiu a fost aleasă în functie de consumatorii salariati din mediul urban, care sunt conectati la internet si care folosesc canalele de social media. Marja de eroare a studiului a fost de 4,87%.

Ciuc 0.0% este o altfel de bere, cu 0% continut de alcool, preparată doar din ingrediente naturale, care ii dau un gust deosebit. Este o bere potrivită pentru consumul în orice moment al zilei, pe tot parcursul anului. Continutul de 0% alcool si ingredientele naturale fac din Ciuc 0.0% o bere ce poate însoti masa de prânz chiar si la birou. Ciuc 0.0% este disponibilă în doze de 0.33l, sticlă nereturnabilă de 0.33l si sticlă returnabilă de 0.5l, în locatii Retail si HORECA.