iQuest intra pe noi piete in 2015 si continuă recrutarile intr-un nou sediu la Cluj-Napoca

Compania iQuest, specializată în dezvoltarea de solutii si servicii customizate de software, a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 26,8 milioane de euro, în crestere cu peste 7% fată de anul anterior, si 15 clienti noi în portofoliu. Segmentul de clienti cu cea mai mare crestere în cifra de afaceri, de 69%, a fost cel de Technology, urmat de Life Sciences, cu o crestere de 18% si Telecom, cu 14%. În prezent, echipa iQuest numără peste 600 de oameni, iar compania doreste să crească numărul de specialisti până la finalul anului si urmează să îsi mute sediul din Cluj-Napoca într-o clădire de birouri cu o suprafată de peste 6.000 m2, amplasată în centrul orasului.

Anul trecut a însemnat pătrunderea iQuest pe noi piete din Europa de Est – Polonia, Ucraina, Rusia, iar acest lucru a presupus si deschiderea unui nou birou la Varsovia, care să sprijine strategia de extindere a companiei. De asemenea, pentru acest an, planurile de extindere a business-ului includ si discutii cu potentiali clienti din Asia.

În 2014, iQuest a continuat să crească investitiile în dezvoltarea de produse si solutii proprii sau pe platformele partenerilor. De asemenea, pentru a-si sustine pozitia în anumite industrii si domenii, compania a investit foarte mult si în specializarea angajatilor si chiar în dezvoltarea unor noi competente, în vederea mentinerii unui avantaj competitiv pe piată. Anul trecut, portofoliul iQuest a crescut cu 15 clienti noi, majoritatea din verticale precum Technology sau Telecom.

„Ca în fiecare an, urmărim cresterea business-ului atât prin extinderea proiectelor în relatiile cu clientii traditionali, cât si prin pătrunderea pe noi piete sau achizitionarea de clienti în zonele unde suntem deja prezenti. Întregirea  portofoliului iQuest cu serviciile de integrare si dezvoltarea de produse proprii ne facilitează această strategie”, a declarat Cornelius Brody, fondatorul iQuest.
Parteneriatele profesionale reprezintă, de asemenea, un atu al iQuest, compania reusind să aducă un plus de valoare clientilor prin colaborarea cu unii dintre cei mai importanti jucători la nivel global din anumite domenii specifice, cum este Big Data (Amazon, Pivotal) sau e-commerce (hybris). Recent, iQuest a obtinut premiul hybris pentru cel mai bun partener din retea pe piata EMEA, ceea ce certifică valoarea adusă pe piată de partenariatul hybris-iQuest.

Potrivit iQuest, cele mai căutate solutii IT pe plan local în 2014 au fost cele cloud, mobile si e-commerce, în timp ce, pe plan global, cele mai solicitate solutii au fost cele de tip Big Data si Analytics, Internet of Things/Machine-to-Machine, cloud si e-commerce.

Cresterea echipei si un nou sediu, în centrul Clujului

În prezent, iQuest numără peste 600 de angajati în toate locatiile, cea mai mare echipă fiind cea din Cluj-Napoca, unde lucrează aproximativ 380 de oameni. Însă si centrele din Brasov, unde compania are peste 130 de angajati, Sibiu sau Craiova cresc pe măsură ce business-ul se dezvoltă.

În ceea ce priveste pozitiile pentru care iQuest va recruta anul acesta, mixul de roluri este dat de nevoile de business si variază si în functie de locatia geografică. Însă pe lângă pozitiile clasice pentru care a recrutat până acum, în 2015 compania îsi propune să recruteze si pe pozitii care să sustină actualul model de business, precum Business Analysts, Solution Architects, Business Developers si Project Managers.

Ceea ce diferentiază iQuest în continuare pe piata profesională de IT este faptul că pune accent nu doar pe competentele tehnice ale angajatilor si pe dezvoltarea lor, ci pe un mix între competente tehnice, soft skills si know-how în industrii specfice. Compania ia în considerare acest mix atât în politicile de recrutare, cât si în programul intern de Career Management. În acest sens, în 2015 compania îsi propune să extindă si să rafineze programul iQuest University, care include toate experientele de învătare, atât la nivel tehnic, cât si la nivel de soft skills si cunostinte de business.
Anul acesta, compania îsi va muta sediul din Cluj-Napoca într-o clădire de birouri de clasa A, amplasată în centrul orasului, pe platforma fostei fabrici Flacăra. Suprafata totală a terenului este de aproximativ 18.200 m2, fapt ce va permite amenajarea unor spatii verzi generoase, birourile propriu-zise urmând să ocupe în jur de 6.000 m2.

Cornelius Brody preia functia de Chairman of the Board, iar Jürgen Samuel devine noul CEO al iQuest

În contextul expansiunii geografice si al complexitătii business-ului, iQuest a considerat oportună adăugarea unui plus de experientă managerială si acordarea de putere decizională Board-ului existent, care, începând cu 1 ianuarie, validează strategia pe termen lung propusă de echipa executivă.

Astfel, Cornelius Brody, fondatorul iQuest, va prelua functia de Chairman of the Supervisory Board, din care mai fac parte si Octav Chicinas, Richard Roy si Sebastian Muller.

Ca urmare, noul CEO al iQuest va fi Jürgen Samuel, fost executiv în cadrul mai multor companii multinationale din domeniul tehnologiei, precum Sicap AG, Siemens IT Services, Oracle Germania sau Sony Germania.

„Sunt convins că această nouă etapă în evolutia iQuest se potriveste perfect strategiei noastre pe termen mediu si lung, preluarea functiei de CEO de către Jürgen reprezentând o garantie a succesului companiei. Văd în el calitătile unui lider care poate conduce iQuest către următorul nivel de dezvoltare, dar mai mult decât atât, văd în el un model de urmat din punct de vedere al valorilor personale împărtăsite în cadrul echipei. În ceea ce mă priveste, acest nou rol reprezintă o colaborare full-time cu Jürgen, echipa lui si ceilalti membri ai Board-ului, cu scopul de a lua cele mai bune decizii strategice pentru iQuest”, a mai spus Cornelius Brody.

„Apreciez foarte mult nivelul înalt de încredere reciprocă dintre Supervisory Board si întreaga echipă iQuest. Din punct de vedere al evolutiei afacerilor, pe lângă servicii software, vom oferi si servicii de integrare si vom dezvolta produse software proprii. În cadrul acestui model de business mai complex, ne străduim să obtinem un grad mai ridicat de colaborare si excelentă, cu scopul de a genera crestere pentru clientii si partenerii nostri, precum si pentru iQuest”, a declarat, la rândul său, Jürgen Samuel, noul CEO al iQuest.

iQuest este un grup international de servicii si produse IT care de peste 16 ani furnizează un portofoliu extins de solutii personalizate de software, produse si servicii de integrare la nivel global. Îmbinând cu succes expertiza tehnică si excelenta în servicii, iQuest aduce valoare pe termen lung companiilor de top din Life Sciences, Telecom, Servicii Financiare, Transport si Energie. Cu sediul central în Germania, iQuest are echipe locale în Polonia, Elvetia, România si SUA, în prezent numărând peste 600 de angajati.