Bacsisul inclus pe bonul fiscal - propunere ce ar putea fi in interesul unitatilor HoReCa

Vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Dan Muresan, a cerut modificarea legislatiei fiscale astfel incat bacsisul sa fie inclus pe bonul fiscal, iar propunerea sa a ajuns la Ministerul de Finante.

Venitul astfel incasat prin bonul fiscal ar fi neimpozitabil si fara TVA, fiind taxat minim la angajat, cu 16 la suta (impozit pe salariu).

Masura ar fi si in intersul agentilor economici din HoReCa, avand in vedere ca valoarea incasarilor din casa de marcat ar coincide cu numerarul din casa si cel aflat asupra ospatarilor/prestatorilor. De ce este important acest lucru?

Dan Muresan explica: ”Daca vine in control biroul anti-frauda din ANAF si gaseste bani nemarcati la ospatar sau la orice alt angajat care prestează servicii, unitatea risca sanctiuni drastice  - inchiderea pe o perioada de trei luni. De aceea, propunera de a marca bacsisul protejeaza si interesele agentului economic, fiind logica si corecta”, a declarat Dan Muresan.

Includerea acestui venit pe nota de plata ar rezolva si problema clientului care nu poate plati bacsisul cu cardul, cum procedeaza cand achita contravaloarea serviciului.

“Daca masura va fi adoptata, vom fi mai aproape de dezideratul de a marca totul si a reduce evaziunea fiscala. Se creează in acelasi timp premisa ca in timp sa renuntam la banul sub forma de numerar”, a incheiat vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Dan Muresan, care este si director general MDM Group.