IMMens de la Gothaer: o acoperire completa pentru IMM-urile din Romania printr-o polita unica in piata asigurarilor

Cu o pondere de 58% din volumul total al PIBului din România si cu 67% din totalul de salariati în economia non-financiară, segmentul IMM are o deosebită importantă pentru dezvoltarea mediului de afaceri din tara noastră. Acesta are totodată nevoie de sustinere pentru a-si continua dezvoltarea in parametri optimi, nedeviat de la curs de evenimente semnificative.

Tocmai din acest motiv, Gothaer Asigurări Reasigurări lansează asigurarea IMMens – un produs unic în piată prin structura completă a riscurilor asigurate, modelat astfel încât să ofere acoperiri personalizate pentru fiecare tip de afacere, în functie de domeniul de activitate în care activează. Astfel, printr-o singură polită de asigurare, fiecare domeniu de activitate beneficiază de un complex de acoperiri asigurate dedicate, tailor-made, acoperind riscurile specifice activitătii prestate de acestea.

“Am investit mult timp si atentie în conceperea acestui produs si suntem mândri de rezultat. Am studiat nevoile actuale ale potentialilor clienti, domeniul de activitate în care operează si ofertele disponibile pe piată si suntem convinsi că antreprenorii români au nevoie de pachete de asigurare personalizate, care să cuprindă o protectie solidă pentru afacerile lor si totodată, de o solutie simplă si unitară care să îi ajute să economisească timpul petrecut în căutarea celui mai bun mix de oferte de asigurare din punct de vedere al raportului calitate – pret si că au nevoie de IMMens.
Cu IMMens avem un produs unic care răspunde tuturor acestor nevoi si în care tinem cont de importanta acordării unor acoperiri dedicate industriei din care fac parte, unice pe piata asigurărilor pentru întreprinderi mici si mijlocii din România”, declară Anca Băbăneată, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări.

Cele mai recente statistici indică o crestere a numărului de IMM-uri în 2013, previziunile specialistilor pentru 2014 si 2015 sugerează o revenire a sectorului IMM-urilor aproape de nivelul pre-criză în ceea ce priveste numărul de firme si al celui de angajati. România este în continuare tara cu cel mai mic număr de IMM-uri raportat la dimensiunea populatiei, respectiv cu o densitate de 21,3 IMM-uri la mia de locuitori (fată de o medie europeană de 42,7), ceea ce reflectă totodată si potentialul important de dezvoltare pe acest segment.

”Suntem constienti de importanta segmentului IMM-urilor pentru economia României si ne bucurăm că putem sustine prin produsul si serviciile noastre dezvoltarea afacerilor mici si mijlocii. Printre atuurile esentiale ale produsului se află nu doar acoperirile speciale, structura sa modulară cu riscuri specifice diverselor tipuri de business si oferirea unor acoperiri unice, cât si posibilitatea de a-l achizitiona rapid, online, pe platforma noastră dedicată - online.gothaer.ro - sau pe cele dedicate partenerilor. În plus, avem o serie de avantaje care stim că ne recomandă în fata acestor clienti: pozitionarea Gothaer în România ca o companie flexibilă si modernă, orientată spre nevoile reale ale clientului, know-how-ul primit de la Grupul Gothaer care se adaugă experientei locale, calitatea serviciilor oferite si rapiditatea în plata daunelor”, declară Iulia Nicola, Subscriitor sef, Gothaer Asigurări Reasigurări.

Din punct de vedere al concentrării numărului de IMM-uri si al initiativelor antreprenoriale, regiunea Bucuresti - Ilfov este pe primul loc, urmată de Regiunea Nord-Vest. Gothaer are o bună reprezentare în aceste regiuni, prin reteaua proprie, la aceasta adăugându-se si un parteneriat solid cu principalele societăti de intermediere în asigurări, ceea ce conturează un alt aspect important în vânzarea asigurării IMMens.

Fiind o polită de tip multi-risc, modulară si adaptată nevoilor specifice fiecăruia dintre segmentele de afaceri cărora i se adresează, asigurarea IMMens de la Gothaer se construieste pornind de la Asigurarea Clădirilor si/ sau a Continutului (clădiri si bunurile aflate în acestea), la care clientul poate alege, în completarea acesteia, sectiunile si riscurile asigurate pe care le consideră de interes pentru afacerea sa, si anume:

Pierderile financiare survenite din întreruperea activitătii

Asigurarea banilor

Asigurarea de răspundere civilă

Asigurarea de accidente a angajatilor

În functie de domeniul de activitate al afacerilor, asigurarea IMMens de la Gothaer poate cuprinde unul sau toate riscurile asigurate de mai sus si adaugă în plus riscuri specifice la care sunt expuse acestea:

IMMens pentru HORECA este un pachet de asigurare dedicat exclusiv afacerilor din domeniul hotelier, restaurante sau întreprinderi care oferă servicii de catering. Printre riscurile specifice amintim: răspunderea civilă adaptată activitătii HORECA acoperă pagubele produse clientilor, dar si tertelor persoane, pierderile financiare cauzate de întreruperea activitătii din ordinul autoritătilor ca urmare a infestării cu boli epidemiologice (salmonella, hepatita A, hepatita B, dar si alte boli), pagube la bunurile personale ale clientilor, răspunderea în calitate de angajator pentru prejudiciile suferite de angajati, cresterea sezonieră a stocurilor.

IMMens pentru BIROURI/ SPAtII ADMINISTRATIVE este un pachet de asigurare dedicat activitătilor administrative precum birouri notariale, de contabilitate, de avocatură, de consultantă sau sediilor de firme. Printre riscurile specifice amintim: acoperirea cheltuielilor cu refacerea documentelor si a suporturilor de date, acoperirea cheltuielilor cu relocarea activitătii, interzicerea accesului în sediu din cauze independente de asigurat, mutarea temporară a bunurilor la o altă locatie.

IMMens pentru PRODUCĂTORI si PRESTATORI de SERVICII este un pachet de asigurare dedicat activitătilor de productie sau prestări servicii cu scop lucrativ, adresat atât afacerilor acestora, cât si clădirilor si bunurilor folosite pentru desfăsurarea activitătilor. Printre riscurile specifice amintim: asigurarea utilajelor, instalatiilor si a echipamentelor utilizate în activitate, extinderea acoperirii si pentru bunurile cu care îsi desfăsoară activitatea în afara locatiei, răspunderea civilă specială a producătorului si/ sau a prestatorului de servicii.

IMMens pentru ACTIVITĂtI COMERCIALE (MAGAZINE) este un pachet de asigurare dedicat activitătilor de comert cu amănuntul prin magazine specializate sau comertul cu ridicata. Printre riscurile specifice amintim: asigurarea stocurilor refrigerate, inclusiv deteriorarea acestora, cresterea sezonieră a stocurilor, pagubele produse mărfurilor pe timpul transportului, asigurarea banilor în timpul programului de lucru, răspunderea pentru produsele vândute.

IMMens pentru EDUCAtIE este un pachet de asigurare dedicat activitătii specifice în domeniul educatiei si învătământului prescolar si gimnazial, centre tip ”after-school”, scoli de muzică, centre de limbi străine etc., adresat atât afacerilor acestora, cât si clădirilor si bunurilor folosite pentru desfăsurarea activitătilor. Printre riscurile specifice amintim: răspunderea civilă fată de terti si elevi precum si răspunderea în legătură cu produsele/preparatele alimentare servite acestora, dar si întreruperea activitătii si închiderea locatiei ca urmare a infestării cu boli epidemiologice.

IMMens pentru SPORT & FITNESS este un pachet de asigurare dedicat activitătilor de sport si fitness cu scop recreativ, ce acoperă atât clădirile si bunurile folosite pentru desfăsurarea activitătii, cât si întreaga afacere. Printre riscurile specifice amintim: cheltuieli pentru închirierea unui spatiu similar celui asigurat în cazul întreruperii activitătii, extinderea acoperirii pentru riscuri specifice ce pot produce defectiuni ale aparatelor si echipamentelor de fitness.

IMMens pentru PROFESII LIBERALE este o ofertă specială dedicată celor care practică profesii liberale si care optează să încheie polita de Răspundere Civilă Profesională de la Gothaer si asigurarea afacerii cu IMMens pentru BIROURI/ SPAtII ADMINISTRATIVE, la care se acordă 10% reducere din prima de asigurare. Un pachet de asigurări pentru PROFESIILE LIBERALE, ce oferă acoperiri specifice pentru riscurile la care afacerea lor este expusă.

Pretul unei asigurări IMMens de la Gothaer variază foarte mult în functie de nevoile clientului, de specificul domeniului în care acesta activează, precum si de riscurile acoperite. Asigurarea IMMens de la Gothaer se poate încheia pe o perioadă de până la 3 ani, la un pret accesibil si competitiv pe segmentul acestor tipuri de polite.

Până la finalul anului, compania Gothaer Asigurări Reasigurări estimează că vor fi încheiate 1.000 de polite de asigurare IMMens.

Asigurarea IMMens de la Gothaer se distribuie atât prin reteaua proprie de vânzări, cât si online pe www.gothaer.ro si prin intermediari autorizati/ brokeri parteneri.

Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 180 de angajati si un volum de prime brute subscrise de 84,3 milioane lei2 în 2014 tintind să devină un jucător important pe piata de asigurări din România. Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucuresti si din alte orase mari din România, prin intermediul agentilor si brokerilor de asigurare autorizati, precum si online, pe www.gothaer.ro. Grupul Gothaer, una din cele mai importante societăti mutuale din Germania, detine 100% din pachetul de actiuni al societătii.