Mercury Logistics Park a fost vandut de catre Heitman, JLL a reprezentat vanzatorul in tranzactie

Mercury Logistics Park a fost recent vândut. Tranzactia a fost intermediată de JLL, care a reprezentat vânzătorul - administratorul fondului de investitii, Heitman, cu prezentă la nivel mondial.

Mercury Logistics Park este situat pe coridorul principal de logistică si distributie al României, în vestul  Bucurestiului, la Km 23 pe autostrada A1. Parcul cuprinde 3 unităti existente cu o suprafată totală de cca 34,000m2 si cca 11.58 ha de teren. Printre chiriasi se numără companii precum Dumagas Transport, Tibbett Logistics si Rhenus Logistics.

Troy Javaher, director EMEA Capital Markets, responsabil în CEE în cadrul  JLL, comentează: "Vânzarea Mercury Logistics Park este a doua tranzactie industrială semnificativă semnată în România în ultimele 6 luni, JLL fiind de asemenea implicat în achizitia Europolis Park de către P3, tranzactie record pentru această piată. Acest lucru demonstrează în mod clar apetitul tot mai mare al investitorilor pentru proprietăti industriale / logistice dominante în România. Acesta este o altă tranzactie importantă care subliniază expertiza noastră pe pietele de capital si succesul în promovarea României. Confirmă, de asemenea, pozitia dominantă a JLL în tranzactii ce implică proprietăti industriale si logistice în regiune."

Ronan O'Donoghue, Head of Portfolfio Management la Heitman, a declarat: "Am clădit un parteneriat strategic cu JLL în România  care durează de mai bine de 10 ani, precum si în CEE si pe pietele europene extinse. Apreciem contributia notabilă a JLL în această tranzactie. "

JLL (NYSE: JLL) este o firmă specializată în servicii profesionale si de management al investitiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clientilor care doresc să obtină valoare adăugată prin detinerea, închirierea sau investitiile în proprietăti imobiliare. Înregistrând venituri anuale globale de 5,4 miliarde dolari SUA, JLL activează în 230 de sucursale în 80 de tări si înglobează cca 58.000 de angajati în întreaga lume.

Operând în numele clientilor săi, compania oferă servicii de management si servicii imobiliare externalizate, având un portofoliu de aproximativ 316 milioane m2 si  un volum total al investitiilor de 118 miliarde de dolari SUA rezultat din vânzări, achizitii si finantări la nivel global în 2014. Divizia de management al investitiilor - LaSalle Investment Management - administrează active imobiliare de 53.6 miliarde dolari SUA. JLL este marcă înregistrată a Jones Lang LaSalle Incorporated.