Zitec: 75% dintre membrii echipei tehnice vor detine certificari de specialitate in urmatorul an

Peste jumătate dintre specialistii Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicatii online, detin în prezent certificări profesionale pe mai multe tehnologii si arii de expertiză specifice activitătii pe care o desfăsoară. În plus, compania continuă să le ofere membrilor echipei oportunităti de dezvoltare profesională, prin participarea la training-uri si facilitarea obtinerii de certificări tehnice. Prin acestea, dar si prin angajarea de specialisti certificati, Zitec intentionează să atingă o rată de certificare a echipei tehnice de 75% în următorul an.

Membrii echipei Zitec detin, în prezent, certificări profesionale specifice dezvoltării web în PHP, Magento, .NET, Amazon Web Services, dar si în domeniul bazelor de date, testării software, administrării de sistem si în zona de online marketing.

Cei mai multi dintre specialistii Zitec au obtinut certificarea recunoscută la nivel international pe tehnologia PHP, compania ocupând la începutul anului 2015 locul 3 în Europa, respectiv locul 1 în România, privind numărul de certificări Zend (Zend Certified Engineer).

„Încurajăm dezvoltarea continuă a competentelor echipei si le oferim colegilor suport constant pentru obtinerea de certificări profesionale. Pentru a le facilita procesul de îmbunătătire a cunostintelor, organizăm periodic sesiuni de training si mentoring, având ca scop pregătirea pentru certificări, precum si prezentări si workshop-uri interne pe diverse tehnologii de interes pentru acestia”, a spus Florentina Greger, HR Manager Zitec.

Potrivit acesteia, pentru anul 2015, Zitec a alocat un buget minim de 20.000 euro pentru training-uri cu profil tehnic si de soft skills, dar si pentru participarea la conferinte de specialitate. În ceea ce priveste certificările, compania si-a propus ca, în următorul an, să continue să crească numărul de certificări detinute de către membrii echipei pe toate ariile de expertiză, dar preponderent pe zona de dezvoltare web.

„Principalul beneficiu pe care îl au colegii care se certifică profesional este acela că îsi pot consolida cunostintele si competentele tehnice într-un mod structurat, care să-i ajute ulterior să fie mai eficienti în proiectele în care sunt implicati. În ceea ce priveste compania, faptul că avem o echipă certificată atestă că detinem expertiză profesională pe anumite arii si că suntem orientati către a le oferi clientilor nostri un nivel ridicat de calitate a serviciilor”, a mai spus Florentina Greger.

Compania va continua cresterea echipei si în acest an, intentionând să angajeze si programatori care deja detin certificări tehnice. Prin aceasta, dar si prin certificarea mai multor programatori actuali, Zitec estimează că în 2016 va ajunge la o rată de certificare de 75% la nivelul companiei.