Endava aduce in functia de CTO un fost executiv din cadrul bancii elvetiene de investitii UBS

Ca parte a strategiei de dezvoltare organizatională, Endava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapidă crestere din Europa, l-a numit în noua functie de Chief Technology Officer (CTO) pe Eoin Woods, fost executiv în cadrul băncii elvetiene de investitii UBS. În contextul unei companii de servicii IT, rolul de CTO în cadrul Endava va implica definirea directiilor tehnice pentru companie si în relatia cu clientii cheie, prin identificarea noilor tendinte si a modurilor prin care Endava îsi va putea ajuta clientii să profite de oportunitătile oferite de acestea.  

Eoin Woods se alătură Endava după ce a lucrat pentru UBS, unde a ocupat mai multe pozitii executive în domeniul tehnologiei, cea mai recentă fiind cea de Head of Technical Architecture for Group Operations Technology. În acest rol, el a contribuit semnificativ la stabilirea unei strategii tehnice pentru grup si implementarea standardelor specifice sectorului financiar în cadrul echipelor de dezvoltare software. Înainte de UBS, Eoin Woods a lucrat în domeniul pietelor de capital, pentru Barclays Global Investors, dar si în zona de dezvoltare produse software, la Sybase, InterTrust si Bull.

„Sunt încântat să mă alătur Endava într-un moment atât de important pentru grup, când îsi continuă puternic cresterea pe toate pietele. Astept cu nerăbdare să lucrez cu echipele noastre talentate din România, Moldova si Macedonia, si să le sustin în dezvoltarea capabilitătilor care ne diferentiază si care determină calitatea si performanta platformelor si solutiilor dezvoltate pentru clientii nostri. Activitătile mele în cadrul centrelor din Europa Centrală si de Est  includ stabilirea unei strategii tehnice pentru grup, pentru a ne asigura că avem instrumentele si tehnologiile necesare pentru desfăsurarea proiectelor, precum si că urmărim cele mai noi tendinte care ar putea avea un impact asupra clientilor nostri”, a spus Eoin Woods, noul CTO al Endava.

Eoin este un membru activ al comunitătii software, participând frecvent ca speaker la evenimente, scriind articole pe diverse teme si fiind co-autor al cărtii „Software Systems Architecture”, publicată de Addison Wesley. Este Chartered Engineer si Chartered Fellow al British Computer Society (BCS) si respectiv membru acreditat în cadrul Institution of Engineering and Technology.

Eoin Woods a mai adăugat: „Unele dintre cele mai importante tendinte din domeniul tehnic pe care le putem vedea în viitorul apropiat includ: utilizarea Big Data pentru a obtine insight-uri de business, reducerea întârzierilor în livrarea solutiilor software prin metodologii de Continuous Delivery si DevOps, valorificarea eficientei si flexibilitătii generate de concepte cum ar fi Software Defined Infrastructure, precum si solutionarea provocărilor legate de scalabilitate determinate de Internet of Things”.

Eoin Woods si-a început deja seria de vizite la centrele Endava din Europa de Est, întâlnindu-se recent cu echipele tehnice din Cluj-Napoca si având programate vizite în lunile aprilie si mai la centrele din Iasi si Bucuresti.

Endava este o companie de top de servicii IT, având peste 1.800 de angajati full time. Cu sediul central la Londra, Endava are birouri în Marea Britanie, SUA, Germania, România, Macedonia si Moldova si un venit anual de 64 milioane de lire sterline (peste 81 milioane de euro).

Endava oferă un spectru complet de servicii, inclusiv dezvoltare software si managementul aplicatiilor software, testare software, digital media, managementul infrastructurii si servicii cloud.

Domeniile de expertiză pe industrii ale Endava sunt coordonate de profesionisti care cunosc specificul activitătii clientilor si elaborează solutii si servicii care sunt livrate la cel mai înalt standard pentru branduri internationale din sectoare cum ar fi:  piete de capital, bănci, plăti, asigurări, media, retail si telecomunicatii.