Formare si selectare a Expertilor si Consultantilor in proiecte cu impact macro-regional dunarean - curs online

Startul programelor de finantare europeana pentru proiecte cu impact la nivelul intregii macro-regiuni a celor 14 state membre in cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) a fost deja dat.

O serie de noutati, printre care si necesitatea construirii in trepte a proiectelor, precum si atragerea unui mixt de finantari din cel putin trei surse diferite, pun la incercare si mai mult pe cei care isi propun sa depuna cereri de finantare, fie ca sunt din randul administratiei publice, al mediului academic sau al sectorului privat. Fara o cat mai concreta intelegere a schimbarilor si noilor criterii de evaluare pentru aceste proiecte, va fi insa dificil ca procesul de relansare economica si sociala sa cunoasca roadele scontate.

Pentru a veni in intampinarea nevoii de informare si intelegere mai ales a celor care doresc sa lucreze in cadrul noilor proiecte pe care asociatia cu caracter national “Comunitatile Locale Riverane Dunarii” (CLDR Romania), prin parteneriatul functional cu Catedra Internationala Onorifica “Jean Bart” (CIO-SUERD) si Academia Romana, continuam campania nationala de selectare a expertilor, consultantilor si managerilor motivati sa se implice in aplicarea practica a Strategiei Dunarii in Romania.

In acest sens, in perioada aprilie - iulie 2015, se vor desfasura, in sistem online, modulele Cursului online de medie durata de Formare a Expertilor in Managementul Programelor de Finantare in cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD). Cele trei module ale cursului pun accentul pe formarea competentelor legate de implementarea viziunii strategice pentru Macro-Regiunea din care Romania face parte, pe redactarea in stil european a proiectelor, pe furnizarea de modele si bune practici in favoarea accentuarii componentei integrative a afacerilor si proiectelor la scara dunareana. Participantii primesc, in urma unei evaluari practice finale, Certificat de Absolvire cu anexa detaliata a modulelor si modalitatea de evaluare, eliberat de Catedra Internationala Onorifica “Jean Bart” in sprijinul SUERD - coordonata de EUROLINK-Casa Europei - in parteneriat Centrul de Biodiversitate "Acad. David DAVIDESCU" al Academiei Romane.

Inscrierile se fac conform principiului "Primul venit-primul servit" pana in data de 20 aprilie 2015. Pentru detalii suplimentare, va rugam sa consultati siteul www.houseofeurope.ro/SUERD/CIO-SUERD.html sau sa contactati Secretariatul Tehnic prin e-mail: info @ houseofeurope.ro sau telefonic la tel./fax: 021.230.49.97.  

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro,  ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".