Intel Romania Software Development Center ofera 13 pozitii de internship studentilor pasionati de tehnologie

Intel Romania Software Development Center reeditează pentru a treia oară consecutiv programul de internship pe durata verii, Intel Summer Experience, în cadrul căruia studentii pasionati de tehnologie si inovatie sunt asteptati să îsi depună CV-urile pe http://intel.stagiipebune.ro. Succesul înregistrat în editiile anterioare a determinat Intel să crească numărul stagiilor oferite, astfel încât anul acesta sunt deschise 13 pozitii de internship.

La program sunt invitati să se înscrie studenti din anii I, al-II-lea si al III-lea, îndeosebi de la facultăti cu profil tehnic sau matematică. Stagiile deschise necesită, în functie de responsabilitătile postului, cunostinte minime de software si hardware, abilităti de lucru în sisteme precum Linux sau C/C++, familiaritate cu JavaScript, Phython, GIT, PHP. Cu scopul de  a-si  dezvolta abilitătile si competentele tehnologice, studentii vor face parte din proiecte si echipe diferite, ocupând pozitii de analiză performantă, optimizare tehnologii, dezvoltare platforme Android sau Chrome. Sarcinile vor include cercetare, analiză de performantă si optimizări pentru modelarea  platformelor hardware, dezvoltare de aplicatii Android pe tehnologii Intel, realizarea de solutii de automatizare a măsurării parametrilor de performantă ai unui sistem de tip server, precum si prezentarea rezultatelor către membrii echipelor cu care se colaborează.

„Intel România sustine învătământul românesc si este un promotor al proiectelor de cercetare si dezvoltare dedicate studentilor. Sustinem ideea acumulării de experientă practică de lucru în domeniul cercetării - dezvoltării - inovării software si ne bucurăm de interesul studentilor pentru programul Intel Summer Experience din anii anteriori. Studentii selectati vor avea acces la resurse Intel si vor lucra la proiecte ca parte din echipe globale, într-un centru de excelentă”, declară Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center.

Stagiul de practică va începe pe 22 iunie si se va încheia pe 25 septembrie 2015. Pe parcursul celor trei luni petrecute în cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studentii vor lucra la proiecte tehnice sub îndrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesională si personală, dar si la activităti de echipă.

Toate stagiile de practică sunt remunerate si recunoscute ca practică de către facultătile din care provin studentii, în baza colaborării oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din România. În urma primelor editii ale programului Intel Summer Experience au fost recrutati 23 de studenti, dintre care 11 lucrează în continuare pentru Intel.

„De-a lungul celor 3 luni, am interactionat cu ingineri cu experientă în diverse domenii de la care am avut multe de învătat. În plus, am văzut ceea ce presupune munca într-o organizatie multinatională. După ce am obtinut licenta de inginer, am aplicat si am fost acceptat pe o pozitie de Software Engineer în cadrul echipe de Security QA. Experienta de intern din programul Intel Summer Experience m-a ajutat să mă integrez mai usor.”declară Costin Carabas, Inginer Software, Intel Romania Software Development Center.

Numărul CV-urilor înregistrate în programul de internship Intel Summer Experience 2.0 a fost cu 52% mai mare comparativ cu anul 2013, crestere preconizată si pentru 2015.

În editia Intel Summer Experience 2013, Intel a avut deschise 11 pozitii de internship. În editia 2014 au fost deschise 12 pozitii.