BCR reduce din nou dobanzile fixe la creditele ipotecare Casa Mea in lei

Banca Comercială Română (BCR) continua seria de reduceri a dobânzilor fixe pentru creditele ipotecare Casa Mea în lei.

Astfel, începând din această săptămâna, dobanzile pentru creditele ipotecare Casa Mea în lei coboara la 4,95%/an, dobândă fixă pe primii 5 ani, urmata de dobanda variabila 4,65% (ROBOR 6M + doar 3,00%).

Pentru creditele ipotecare Casa Mea în lei cu dobândă fixă pe primii 10 ani scade pana la 5,45%/an, fiind urmata de dobanda variabila 4,65% (ROBOR 6M + doar 3,00%).

BCR nu percepe comisioane lunare. De asemenea, comisionul de analiză al dosarului de credit practicat de banca este ZERO.

Pentru clienţii care nu au cont de salariu/pensie la BCR dobânda la creditele ipotecare este mai mare cu doar 0.2%.

“Resursele financiare solide si lichiditatea excelenta a BCR ne-au permis sa continuam reducerea dobanzilor la creditele ipotecare in lei, pentru a veni in intampinarea clientilor cu una dintre cele mai bune oferte. Am coborat sub pragul psihologic de 5% / an pentru ofertele cu dobanda fixa in primii 5 ani si sub 5.5% / an pentru ofertele cu dobanda fixa in primii 10 ani. In acest moment, dobanzile fixe ale creditelor ipotecare BCR reprezinta o competitie serioasa pentru toate ofertele disponibile in piata. In plus oferta de rata fixa lunara asigura un control total asupra cheltuielilro lunare cu creditul, ceea ce reprezinta un element esential in luarea unei decizii corecte“, a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail & Private Banking al BCR.

BCR este prima bancă din România care a luat decizia ca, începând din luna octombrie 2012, să acorde credite numai în moneda în care clienţii realizează venitul.

EXEMPLU DE CALCUL

Exemplu de calcul valabil în luna mai 2015 pentru clienţii care încasează salariul la BCR, pentru un credit Casa Mea în valoare totală de 160.000 lei, pe 30 de ani: DAE = 5,31%; dobândă fixă 10 ani 5.45% ulterior variabilă: 4,65%/an (ROBOR 6M + 3%); comision de analiză ZERO lei; cost evaluare apartament: 370 lei; valoare totală plătibilă: 311,593.27lei, cost total credit: 151,593.27 lei.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 509 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.000 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 45.000 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul anului 2014, Erste Group detinea active totale in valoare de 196,3 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 55,1%. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,6%.