UniCredit Bank Austria cumpara toate actiunile detinute de Tiriac Holdings Ltd. la UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Bank Austria AG cumpără actiunile reprezentând 45% din UniCredit Tiriac Bank S.A. detinute de Tiriac Holdings Ltd., majorându-si astfel capitalul detinut în cadrul UniCredit Tiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%.

Tiriac Holdings Ltd. îsi vinde cele 45 de procente din UniCredit Tiriac Bank S.A. către UniCredit Bank Austria AG. Ca rezultat, capitalul detinut de UniCredit Bank Austria AG in UniCredit Tiriac Bank S.A. creste de la 50,6% la 95,6%. Finalizarea tranzactiei este preconizată înainte de sfârsitul lunii iunie 2015. Părtile acordului au agreat să nu dezvăluie pretul de vânzare sau oricare alte detalii ale tranzactiei. UniCredit Bank Austria AG ia in considerare formularea unei oferte actionarilor minoritari ai UniCredit Tiriac Bank S.A. pentru a le achizitiona actiunile detinute.

Carlo Vivaldi, Vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit si seful Diviziei Europa Centrală si de Est a UniCredit Bank Austria AG: “As dori să-i multumesc lui Ion Tiriac si reprezentantilor Tiriac Holding pentru colaborarea excelentă si pentru angajamentul arătat în ultimii ani. În urma achizitiei de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienti de retail si corporate din România, continuăm acum să ne consolidăm si să ne extindem pozitia pe piata din România prin această tranzactie.”

România este o piată atractivă, care se încadrează pe o tendintă crescătoare, al cărei PIB este previzionat să crească în 2015 cu 2,7%. Ca tară din Uniunea Europeană orientată spre exporturi, România ar trebui să poată beneficia pe deplin de avantajele competitive, de cadrul general favorabil al legăturilor economice strânse cu Germania, în vreme ce politica BCE de relaxare cantitativă generată de programul de cumpărare de obligatiuni si active din zona euro ar trebui să stimuleze fluxurile de capital si să tină nivelul costului de finantare scăzut.

UniCredit Tiriac Bank S.A. este o bancă românească cu sediul în Bucuresti si este membră a retelei UniCredit din Europa Centrală si de Est. La nivel national, banca este prezentă prin intermediul unei retele de 180 de sucursale si a unei echipe de aproximativ 3.350 de angajati.