Banca Transilvania Italia: primul credit imobiliar destinat persoanelor din Italia care doresc sa achizitioneze imobile in Romania

Cetătenii români sau italieni care locuiesc în Italia si obtin venituri în tara respectivă sau în România pot achizitiona de acum înainte, cu împrumut de la Sucursala BT Italia, imobile în România. Banca Transilvania, prin Sucursala BT Italia, lansează primul credit imobiliar dedicat persoanelor cu rezidentă în Italia si care doresc să cumpere imobile în România.

Pe siteul BT Italia, în sectiunea Simulator credite, cei interesati pot afla online valoarea orientativă a ratei împrumutului, pe baza valorii creditului si a termenului de rambursare indicat. De asemenea, acestia pot aplica online pentru un astfel de credit.

Detalii despre împrumutul imobiliar de la BT:
 
Este destinat cumpărării, în România, a unei locuinte, a unei case de vacantă sau a unor terenuri pentru constructie;
 
Suma acordată: între 5.500 euro si 250.000 euro;
 
Perioada maximă de acordare: 30 de ani;
 
Garantii: spatii locative si/sau terenuri intravilane, achizitionate din credit si/sau detinute de persoana care solicită împrumutul sau de o tertă persoană;
 
Dobânda este variabilă în functie de EURIBOR 6M: EURIBOR 6M + 5,25 pp = 5,337%/an si de dobânda de politică monetară a BCE: BCE + 6,8 pp = 6,85%/an;
 
Alte costuri: comision de analiză a dosarului: 1,5% din valoarea creditului acordat, retinut la acordare; comision de administrare a creditului: 50 euro/an; costuri de evaluare a imobilului; asigurarea imobilului, respectiv asigurare de viată – aceasta din urmă pentru creditele de peste 25.000 euro;
 
Conditii de acordare: venituri permanente pe teritoriul Italiei si/sau României; fără restante la alte împrumuturi; vârsta de maxim 70 de ani la sfârsitul perioadei de creditare, respectiv cetăteni română sau italiană.

Sucursala BT Italia se adresează atât persoanelor fizice, cât si companiilor, iar oferta cuprinde depozite, credite, BT24 Internet Banking si Mobile Banking, carduri, servicii de transfer de bani între BT Italia si BT România, posibilitatea de a plăti facturile pentru furnizorii din România, încasări de cecuri, plăti si încasări SEPA etc.

Clientii beneficiază de consultantă în limba română si italiană, de acces liber la Internet în cadrul sediului băncii, precum si de initiere în folosirea serviciului BT24 Internet Banking.

BT Italia se află în Roma, pe Via Baldo degli Ubaldi nr.184 B, iar programul este astfel: luni, marti, miercui si vineri, între orele 8 si 16.30; joia este program prelungit, între orele 8 si 18, iar sâmbăta, între 8.30 si 11.30.

Sucursala BT Italia a fost deschisă în ianuarie 2014 si în prezent are aproape 2.000 de clienti.