EzRMS - solutie de Business Intelligence pentru hotelurile din Romania

TCNET, unul dintre cei mai dinamici furnizori de soft pentru industria ospitalitătii, anuntă lansarea EzRMS, prima solutie profesionistă de Revenue Management disponibilă la nivel larg hotelierilor din România.

Solutia functionează ca un consultant de business pentru dezvoltarea afacerilor hoteliere si cresterea profitului jucătorilor din această industrie, iar lansarea are loc în cadrul parteneriatului strategic încheiat în 2013 cu compania americană Infor, aflată în top 3 al celor mai mari furnizori de servicii software la nivel mondial, care a dezvoltat platforma EzRMS.

Softul elaborează strategia de vânzare si tarifare cea mai potrivită pentru fiecare moment al unui an, luând în calcul istoricul si potentialul hotelului de pe o parte, respectiv evolutia pietei si comportamentul de consum al turistilor.

“Pe piata hotelieră din România, Revenue Management a fost prezent mai mult ca si concept până în 2015, procesul în sine de management specializat al veniturilor fiind realizat prin intermediul unor solutii software doar în cazul câtorva lanturi internationale mari, care dispun de propriile sisteme la nivel de retea. Solutia EzRMS este primul sistem global de management al veniturilor disponibil pentru instalare la nivel de industrie în România”, mentionează Andrei Verboncu, Managing Director si actionar al companiei TCNET.

Noua solutie de Revenue Management permite cresterea veniturilor si maximizarea gradului de ocupare, protejând si mentinând tarifele hotelului la nivel optimizat. EzRMS pune la dispozitia hotelului rapoarte statistice exacte si oferă informatii detaliate despre prognoza cererii, pentru a ajuta initiativele de marketing si vânzări.

Solutia permite o reactie rapidă la influentele pietei, cu ajutorul analizei concurentei pe ambele ramuri (internet si GDS) si oferă informatii relevante si precise în ceea ce priveste impactul rezervărilor de grup, analiza seriilor si evaluarea impactului contractelor cu agentiile de turism asupra proprietătii, oferind acces la rapoarte si informatii în timp real, atât pentru hotelurile individuale, cât si pentru grupuri sau lanturi hoteliere locale si internationale.

“ În ceea ce priveste rezultatele, experienta internatională dovedeste un return extrem de rapid al investitiei: în termen de câteva luni de la implementare, hotelurile înregistrează cresteri de 4-7% a veniturilor, fără a avea cresteri suplimentare de costuri. La nivel de profitabilitate, rezultatele din turism, dar si din alte industrii care folosesc solutii de Revenue Management, confirmă cresteri cu valori cuprinse între 50 si 70%, mentionează Andrei Verboncu, managerul TCNET.

Conform datelor oficiale, în România functionează mai mult de 1.600 de hoteluri clasificate între 1 si 5 stele, impactul folosirii unei solutii de Revenue Management fiind resimtit cel mai puternic în cazul afacerilor cu un grad de complexitate mai ridicat: hoteluri ratificate începand de la 3 stele, cu un număr de minimum 50 de camere per locatie.

La nivel international, solutia EzRMS este folosită în prezent de peste 7.000 de hoteluri din 71 de tări localizate pe toate continentele.

Lansarea solutiei EzRMS pe piata locală vine după ce în 2014, TCNET a lansat în România prima solutie de Online direct booking (In1) care integrează în aceeasi platformă retelele sociale si site-ul hotelului, permitând sincronizarea respectiv diferentierea tarifelor pentru toate canalele de vânzare ale unui hotel si personalizarea ofertelor in functie de strategia de vânzări si politica de marketing.

Solutia In1 este folosită în prezent pentru rezervarea a peste 2.000 de camere de hotel din România si, conform rezultatelor obtinute pe piata locală, poate aduce o crestere de peste 50% a veniturilor din rezervări directe realizate de o locatie care îl utilizează.

Cu 20 ani de prezentă pe piată, TCNET este o companie cu capital integral românesc si peste 1.000 de clienti în portofoliu, având ca parteneri strategici dezvoltatori internationali de software si solutii de comunicare si management al afacerii din Europa, Asia si Statele Unite ale Americii.

Solutiile din portofoliul TCNET au drept scop eficientizarea operatiunilor cu impact major asupra afacerilor din industria HORECA, cu destinatie specifică si diferentiată pentru hoteluri si lanturi hoteliere, pensiuni si moteluri, restaurante, baruri si cafenele, fast-food-uri si retele cu autoservire.