O noua generatie de viitori specialisti in telecomunicatii a absolvit Orange Educational Program

Orange a premiat cei 36 de studenti ai Facultătii de Electronică, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI) din cadrul Universitătii Politehnice din Bucuresti, care au absolvit cursurile Orange Educational Program, promotia 2014 - 2015.

Oportunitătile oferite studentilor prin acest program s-au dezvoltat de la începutul colaborării cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, în anul 1998, si s-au diversificat de la o editie la alta. Astfel, cele 163 de ore de cursuri, grupate în module, sunt sustinute de către 21 de specialisti din cadrul Orange si de către 10 experti ai companiilor partenere din program -  Cisco, Ericsson, Huawei, Nexans si ZTE. Andrei Pitis, antreprenor si presedinte al ANIS (Asociatia Patronată a Industriei de Software si Servicii) a sustinut, de asemenea, un curs.

Studentii înscrisi în program au beneficiat de-a lungul anului si de 10 burse de merit, cu o valoare totală de 24.000 euro, si de stagii de practică în departamentele Orange. Pe lângă acestea, în Facultatea de Electronică si de Telecomunicatii există o retea Wi-Fi gratuită, pusă la dispozitie de către Orange.

Dintre studentii ce au absolvit astăzi programul, doi au participat în perioada aprilie – mai 2015 si la Innovation Labs 2015, un proiect destinat tinerilor pasionati de tehnologie.

“Orange Educational Program a fost scoală, amicitie, creatie, informatie. Nu este nimic mai satisfăcător decât să înveti lucruri noi despre ceea ce te pasionează si să ai parte de învătători si colegi plăcuti. Am avut onoarea si privilegiul de a lucra cu oameni minunati. Nu a fost vorba doar de muncă, muncă si iar muncă. A fost un cumul de experiente noi, a fost ceva diferit. Motivatia personală a fost doar una singură - să mă alătur unor oameni care să îmi înteleagă ambitiile si să fie ca mine, curajosi si inventivi. Mi-am dorit să creez, să întreb, să îmi imaginez că, în viitorul apropiat, solutiile la care unii doar au visat, altii vor reusi să le implementeze”, ne mărturiseste Vlad Teohari, sef de promotie 2014-2015 al Orange Educational Program si participant Innovation Labs.

Dezvoltarea comunitătii prin investitia în programe educationale este una dintre prioritătile Orange de responsabilitate socială corporativă.

Orange Educational Program sustine acest obiectiv, prin toate cele trei componente ale sale: programul de Engineering, în cadrul parteneriatului educational de traditie cu Facultatea de Electronică, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitătii Politehnice din Bucuresti, proiectul educational dedicat studentilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si programul de practică Orange First Step.

Prin toate aceste initiative, Orange contribuie la formarea specialistilor de top, facilitând, în acelasi timp, tranzitia tinerilor de la statutul de student, la cel de profesionist.