AFI Europe a cumparat un teren de 40.000 mp in Brasov, pentru a dezvolta un centru comercial si un proiect de birouri

AFI Europe România a semnat contractul de cumpărare pentru un teren de 40.000 mp în centrul orasului Brasov, unde plănuieste să dezvolte un centru comercial si un proiect de birouri, ambele urmând să fie deschise în octombrie 2017.

„Brasov este principala destinatie turistică din România, atrăgând aproximativ 1,5 milioane de turisti pe an, iar orasul are un număr mare de locuitori, cu o putere de cumpărare peste medie. Aceste lucruri, împreună cu locatia perfectă din centrul orasului, ne-au convins să intrăm pe piata de retail din Brasov si să dezvoltăm acest proiect cu destinatie mixtă. Terenul este situat în centrul orasului si al zonei de afaceri a Brasovului (Centru Civic), pe fosta platformă Hidromecanica, înregistrând astfel un trafic foarte ridicat. Vizibilitatea este exceptională, datorită faptului că spatiul este localizat în principala piată din Brasov si pe bulevadrul principal care leagă Centrul Vechi de toate zonele orasului si de iesirea către Bucuresti. Această locatie unică, împreună cu un centru comercial după un design marca AFI, în inima Brasovului, vor asigura succesul proiectului pentru compania noastră, pentru retailerii care ni se vor alătura si, mai ales, pentru locuitorii Brasovului”, a spus David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Europe are în plan dezvoltarea în Brasov a unui centru comercial cu o suprafată totală închiriabilă (GLA) de 45.000 mp, dispusă pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante si divertisment, inclusiv un cinematograf. Vizitatorii vor beneficia de o terasă de mari dimensiuni cu vedere către Muntii Carpati, care va găzdui diverse evenimente si activităti pentru familii si turisti. AFI Europe România se află deja în discutii avansate cu un lant de hypermarket-uri si cei mai mari retaileri de fashion pentru a fi ancorele centrului comercial. Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obtinerea certificării pentru constructii „verzi” LEED Gold.

Pe acelasi teren, compania va dezvolta si un proiect de birouri de clasa A cu o suprafată închiriabilă de 11.000 mp si va fi conceput ca o constructie „verde”.

Acesta este cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe îl va dezvolta în România, după AFI Palace Cotroceni, un proiect de 81.000 mp situat în Bucuresti, si AFI Palace Ploiesti, cu o suprafată totală închiriabilă de 33.000 mp.

Pe segmentul de birouri, compania dezvoltă AFI Park, un proiect ce constă în 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafată totală de închiriere de peste 70.000 mp. Primele trei clădiri de birouri finalizate au înregistrat un real succes, fiind închiriate în proportie de 100%, în principal unor companii din domeniul IT&C si BPO. AFI Park 4&5 se află în constructie, iar clădirile urmează să fie finalizate la începutul lui 2016.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat si gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare si de success mall din România si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală si de Est. Proiectul se întinde pe o suprafată închiriabilă de peste 81.000 mp si oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple optiuni pentru petrecerea timpului liber si peste 300 de magazine ale brandurilor locale si internationale, vizitate în medie de 52.000 de clienti pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiesti, primul si singurul mall modern dezvoltat în centrul orasului Ploiesti, în urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafată închirabilă (GLA) de 33.000 de metri pătrati, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri nationale si internationale, alături de peste 7.000 de metri pătrati de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România dezvoltă în prezent AFI Park, cel mai nou si mai avansat parc de business de clasa A din Bucuresti, care a atins un grad de ocupare de 100% a spatiilor sale de birouri. Parcul oferă spre închiriere peste 70.000 mp de spatii de birouri, vizate în prezent de companii multinationale din domeniu IT&C.
Prima clădire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafată închiriabilă de 12.250 mp, este ocupată în proportie de 100%. În aprilie 2014, AFI Europe România a inaugurat AFI Park 2, cu o suprafată închiriabilă (GLA) de 12.200 mp si închiriată în proportie de 100%, în timp ce AFI Park 3, livrată în decembrie 2014, este închiriată de către companiile de IT Endava România si TELUS International Europe. În aprilie 2014, AFI Europe România a început si constructia clădirilor de birouri AFI Park 4&5, care vor oferi proiectului o suprafată închiriabilă aditională de 32.000 mp si urmează să fie livrată în Q4 2015.

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care îl detine în orasul Arad si pe terenul de 148.000 mp din Bucurestii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI Business Park Bucuresti, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott si a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înăltime redusă si un turn de birouri, cu multe spatii verzi, spatii moderne, high tech, într-un centru urban cu o  piatetă centrală si grădini.