Crestere de 50,5% a vanzarilor pentru Honda Trading Romania in S1, 2015

Cu 396 de unităti livrate în primele sase luni ale anului 2015, Honda Trading Romania a reusit să depăsească cu 50,5% rezultatele înregistrate în aceeasi perioadă a anului 2014. Ca o confirmare a evolutiei pozitive de la finele anului 2014, atunci când Honda Trading România a reusit să înregistreze prima crestere după cinci ani dificili pentru piata auto din România, rezultatele din prima jumătate a anului în curs demonstrează o revenire accelerată pentru Honda.

In luna mai, dealerii Honda au livrat un total de 142 de unităti, sau 27% din totalul livrărilor ce au avut loc în anul 2014. Cele mai populare modele în portofoliul Honda în România rămân modele CR-V si Civic, cel din urmă marcând o evolutie excelentă în privinta vânzărilor versiunii sedan. Relansat în România împreună cu o ofertă foarte competitivă de pret sustinută si de Programul Rabla, Civic Sedan a reusit o performantă excelentă, cu 129 de unităti livrate de la începtului anului, la egalitate cu cel mai popular model Honda, SUV-ul CR-V.

Cifrele de vânzări înregistrate de noul CR-V sunt cel putin meritorii, în condittile în care pentru prima jumătate a anului au fost disponibile la vânzare doar versiuni cu transmisie manuală. Începând cu luna iulie, va fi disponibil si noul CR-V cu transmisie automată cu 9 trepte (ce poate fi cuplată noului motor diesel 1.6 i-DTEC 160 CP), model care are toate sansele să devină best seller-ul gamei în a doua jumătate a anului.

Pe final de generatie, Honda Accord a avut un rezultat foarte bun, de 56 de unităti vândute, fiind clasat în top 3 modele de clasa medie cu motorizări pe benzină.

Versiunea hatchback a compactei Civic, care a beneficiat de un facelift în prima parte a anului, a fost achizitionată de 73 de clienti, în timp ce totalul gamei compacte Honda a ajuns la 202, o crestere de 124% fată de aceeasi perioadă a anului 2014.

În toamna acestui an Honda Trading România va lansa noul crossover HR-V, un model cu potential important pe piata din România. Tot în aceeasi perioadă va fi lansată si noua generatie a modelului de clasă mică Honda Jazz. Noul HR-V va fi disponibil cu două motorizări de ultimă generatie din gama Earth Dreams: 1.5 i-VTEC 130 CP si 1.6 i-DTEC 120 CP si va beneficia de cea mai generoasă ofertă de spatiu din segment. Perspectivele pentru finalul de an sunt si ele pozitive, dată fiind gama complet nouă de modele precum si cresterea constantă a pietei de automobile noi din România.