UniCredit Tiriac Bank acordă grupului Valvis o finantare de 28 milioane de euro

UniCredit Tiriac Bank si grupul Valvis au finalizat negocierile privind acordarea unei finantări în valoare totală de 28 milioane de euro pentru sustinerea activitătii curente a grupului si refinantarea investitiilor realizate în ultimii ani. Grupul Valvis desfăsoară operatiuni în domeniul apelor minerale, agriculturii si productiei de energie regenerabilă, prin intermediul companiilor Carpathian Springs (care îmbuteliază Aqua Carpatica), Valvis Holding Distribution, Dorna Agri si Terra Muntenia.

“UniCredit Tiriac Bank îsi doreste să fie partenerul preferat al companiilor care au proiecte solide si o viziune clară pe termen lung. Agricultura si industria alimentară reprezintă sectoare strategice ale României si ne dorim să finantăm din ce în ce mai mult aceste domenii si, totodată, să fim un investitor si mai relevant în economia românească. Brandul Aqua Carpatica a devenit sinonim cu apa minerală premium si are un potential important de dezvoltare atât în tară cât si la export. Prin acordarea acestei finantări arătăm că sustinem strategia grupului, că apreciem spiritul antreprenorial si împărtăsim viziunea domnului Jean Valvis si a întregii sale echipe de managment”, a declarat Andrei Svoronos, seful Departamentului de Agricultură si Industrie Alimentară din cadrul Diviziei Large Corporate a UniCredit Tiriac Bank, cel care a coordonat procesul de finantare în cadrul băncii.

“Valvis Holding se află într-o etapă de dezvoltare si expansiune, iar parteneriatul cu UniCredit Tiriac Bank se doreste a fi unul solid si de durată. Valvis Holding, prin brandurile sale - cu precădere AQUA Carpatica -, dovedeste viziune, reusind să schimbe paradigma de consum în categoria sa, impunându-se printr-o notorietate dovedită de cifrele de vânzări. Într-o piată specifică stagnantă si conservatoare, AQUA Carpatica a înregistrat cresteri de vânzări spectaculoase de la an la an, iar 2015 se prevede a fi anul cu o crestere de aproximativ 50% fată de anul trecut. Eforturile noastre s-au concretizat si prin reusite de export: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, China, tările Golfului, Rusia, Moldova, Germania, Ungaria. Noi avem certitudinea că AQUA Carpatica poate deveni ambasador international al României, prin calitate si pozitionare premium, putând concura direct cu cele mai prestigioase branduri mondiale”, a declarat Jean Valvis, Presedintele Valvis Holding.

În cadrul pachetului de credite agreat, UniCredit Tiriac Bank va acorda Carpathian Springs o finantare în valoare de circa 18 milioane de euro. Aceasta este destinată, pe de o parte, refinantării unor investitii realizate la fabrica de la Panaci (localitatea Coverca, judetul Suceva) si, pe de altă parte, sustinerii nevoilor de dezvoltare a companiei pe piata locală si pe piete externe, printr-o nouă linie de capital de lucru.

Totodată, UniCredit Tiriac Bank acordă Dorna Agri un plafon de creditare în valoare de 11,25 milioane de lei (2,5 milioane euro) pentru finantarea culturilor agricole, scontarea subventiilor ce urmează a fi primite de la Agentia de Plăti si Interventie pentru Agricultură (APIA), precum si pentru acoperirea altor nevoi generale. Dorna Agri este unul dintre cei mai importanti producatori agricoli din România.

Restul limitelor de creditare aprobate în favoarea celorlalte firme din cadrul grupului Valvis Holding vizează refinantarea în conditii mai avantajoase a unui proiect de productie de energie regenerabilă, facilităti de factoring si linii de trezorerie pentru acoperirea riscurilor valutare, de dobândă si a pretului cerealelor. Produsele de hedging sunt folosite în mod uzual de marile companii multinationale pentru acoperirea acestor tipuri de riscuri si devin tot mai solicitate si pe piata locală, în contextul aprecierii dolarului, a dobânzilor foarte mici de pe piata interbancară si a volatilitătii de pe pietele financiare internationale.

UniCredit Tiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsă din Europa Centrală si de Est. În România, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca îsi propune să mentina permanent clientul în centrul activitătilor sale, să fie un partener cu care se lucrează usor si să fie o parte activă a comunitătilor în care îsi desfăsoară activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din România prin intermediul următoarelor companii: UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Valvis Holding operează în piată din 1994 si si-a câstigat notorietatea de-a lungul timpului prin crearea si dezvoltarea de branduri puternice precum Dorna si LaDorna, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburesti. În 2010 a lansat pe piată AQUA Carpatica, ce în scurt timp avea să conducă în topurile de vânzări si de notorietate. În 2005, si-a extins domeniile de activitate investind în Viti-Pomicola Sâmburesti, care acoperă o arie de aproape 500 de ha de vită de vie, reinventând un brand de vinuri consacrat, Domeniile Sâmburesti. Bazându-se pe principiul care ghidează compania, Valvis Holding nu s-a limitat la bunurile de larg consum, ci a deschis operatiuni agricole în zona Calărasi (Dorna Agri) si operatiuni de energie regenerabilă (Terra Muntenia).