Mid Europa Partners achizitioneaza Reteaua de sanatate Regina Maria

Mid Europa Partners, cea mai mare firmă de private equity axată pe Europa Centrală si de Est si Turcia, anuntă preluarea Retelei de sănătate REGINA MARIA. Tranzactia este supusă aprobării anti-trust si se asteaptă a fi finalizată în ultimul trimestru al anului 2015.

Cu aproximativ 300.000 de abonamente corporate, REGINA MARIA este principalul operator privat de servicii de sănătate premium din România, având o prezentă natională prin 22 de locatii proprii din Bucuresti si din tară, 4 spitale, 11 laboratoare si 5 centre de imagistică.

Nikolaus Bethlen, Partener al Mid Europa, care conduce activitătile Mid Europa în România a adăugat: „Regina Maria, un brand recunoscut pentru calitatea servicilor sale, infrastructură de primă clasă si reputatie puternică pentru excelentă în domeniul medical, reprezintă o platformă de dezvoltare puternică pentru capitalizarea oportunitătilor semnificative de crestere în piata serviciilor medicale din România. Reteaua de sănătate REGINA MARIA are o bază de clienti corporate si retail în crestere rapidă, care este deservită printr-o platformă integrată bine administrată, având acoperire natională. Suntem nerăbdători să sustinem viitoarele investitii pentru dezvoltare organică si achizitii.”

Fady Chreih, CEO al Regina Maria, a declarat: „Suntem bucurosi să avem un investitor puternic si extrem de experimentat în piata serviciilor medicale, care împărtăseste viziunea si valorile noastre. Avem convingerea că în perioada următoare, cu suportul noilor actionari, vom accelera ritmul de crestere al companiei. Credem că expertiza cu care vine Mid Europa în domeniul serviciilor medicale va contribui la succesul proiectelor noastre.”

În tranzactie au fost implicati din partea Mid Europa - Csanad Daniel, Tas Tobias, Albert Jelinek si Bartosz Malecki, avându-i alături pentru consiliere juridică pe avocatii de la White & Case si Bondoc si Asociatii, pe Ernst&Young pentru consiliere financiară si Banca Comercială Română (Erste Group), în calitate de consultant M&A si bancă finantatoare a tranzactiei.