Serviciile de contabilitate - incluse in orice plan de start-up

Foarte multi romani isi propun deschiderea unei afaceri pe cont propriu, renuntand la jobul actual. Antreprenoriatul este foarte tentant, caci promite flexibilitate (esti "propriul sef") si mai ales ascensiune fara limite (cel putin teoretic). Aceste lucruri sunt foarte reale, insa la fel de reale sunt si riscurile - cele mai multe SRL-uri nu isi ating obiectivele de performanta si ajung sa fie inchise, mai devreme sau mai tarziu. Este adevarat insa ca unele ajung sa atinga cote impresionante de succes, chiar si cu putini bani investiti la inceput.

Pentru ca sansele de reusita sa fie cat mai mari, planul de afaceri este foarte important. Acesta trebuie sa fie realist, chiar putin pesimist, caci mereu apar costuri neprevazute. Bugetul de cheltuieli trebuie sa includa neaparat si costurile legate de contabilitate, fara a le omite pe cele legate de salarizare, daca este cazul. De la calcule, inregistrari, declaratii si alte asemenea obligatii functionale si birocratice, totul trebuie sa fie 100% exact. Evident, orice SRL trebuie sa incheie un contract cu un expert contabil.

Costurile legate de contabilitate depind de dimeniunea companiei, de timpul pe care firma de contabilitate va trebui sa il aloce pentru rezolvarea tuturor operatiunilor. In general, se incheie un abonament lunar / trimestrial, iar valoarea acestuia se poate modifica de comun acord, atunci cand firma inregistreaza o evolutie / involutie ce nu tine cont de profit, ci de volumul de activitate. Asadar, chiar si un SRL cu pierderi mari (deci activitate neprofitabila) poate genera mari costuri contabile, costuri ce incep de la cateva sute de lei pe luna (costurile variaza in functie de numarul de angajati, de nr. de puncte de lucru si mai ales de nr. de documente contabile, dar nu numai).

La nivel de an, costurile generate de operatiunile contabile pot fi destul de importante pentru o firma de mici dimensiuni. Tocmai de aceea, este foarte important ca aceste costuri sa fie corect evidentiate in planul de afaceri, pentru a nu intra in sfera costurilor neasteptate. Cei ce cauta contabilitate bucuresti pe Google vor gasi diverse oferte de la firme din domeniu. Se pot solicita astfel de oferte dedicate, dar este important ca nu doar pretul mic sa conteze in decizia de colaborare cu un anumit partener, ci si profesionalismul acestuia (de corectitudinea serviciilor contabile si de sfaturile pe care un expert contabil le ofera poate depinde "sanatatea" afacerii).