Avocat pentru divort - cand este necesar sa alegi un reprezentant legal

In zilele noastre, divortul este un fenomen din ce in ce mai intalnit. Hotararea de a intenta divort poate avea repercursiuni pe termen lung asupra unei persoane, asupra familiei si copiilor. Divortul este un eveniment traumatizant in viata oricui, un proces emotional care se poate intinde pe mai multi ani, afectand intreg sistemul familial. Pentru ca divortul sa nu reprezinte un stres emotional, legal si financiar, poate fi indicat sa apelezi la serviciile unui avocat specializat in divorturi / partaj / custodie minori.

Un avocat specializat in divorturi ar putea fi absolut necesar unui cuplu care isi doreste dizolvarea casatoriei. In cazul in care intr-un cuplu s-a ajuns la divort, tensiunile sunt extrem de ridicate. Doar un avocat specializat pe problematica divortului este in masura sa dezamorseze aceste tensiuni si sa aplaneze eventualele conflicte asigurandu-se totodata de faptul ca fiecare membru isi va primi procentul corect din bunurile pe care le detine.

Asistenta profesionala a unui avocat cluj divort specializat in acest domeniu este foarte necesara deoarece obtinerea unei decizii de divort favorabile necesita experienta indelungata, cunoasterea in detaliu a procedurilor juridice. In plus, un avocat specializat in divorturi trebuie sa iti ofere capacitatea corespunzatoare de sustinere a punctului de vedere in fata unei instante de judecata.

Custodia copiilor, domiciliul minorilor, programul de vizita dar si partajul reprezinta probleme complexe in cadrul unui proces de divort. De aceea ai nevoie de serviciile unui avocat specializat in divort. Trebuie sa cunosti inca de la inceput pasii pe care trebuie sa ii urmezi intr-o astfel de situatie, ce proceduri trebuie sa parcurgi, ce informatii trebuie sa cuprinda o cerere de divort sau partaj dar si ce costuri implica un divort, ce obligatii ai in cazul in care ai hotarat sa divortezi dar si ce sanse ai sa obtii custodia copiilor.

Asistenta unui avocat in procesul de divort este absolut necesara chiar daca legea nu obliga. Pe langa destramarea relatiei propriu-zise, exista numeroase alte aspecte de care trebuie sa tii cont, mai ales daca in acest proces lung si dureros sunt implicati si copiii. Pensia alimentara nu este un aspect usor de rezolvat. De aceea, trebuie sa apelezi la un avocat specializat in drept familial.

In momentul in care treci printr-un divort, alegerea unui avocat care sa te reprezinte poate fi coplesitoare. Acesta din urma este cel care te vei baza in continuare, in mainile caruia iti pui libertatea si care te va ajuta sa iei cele mai corecte si mai bune decizii. Un avocat va fi implicat in procesul de divort de la inceput pana la sfarsit sau poate sa lucreze doar pana la limitele de baza – de exemplu in cazul in care exista si un copil minor implicat iar parintii au reusit sa ajunga la un numitor comun in ceea ce priveste custodia acestuia, implicarea avocatului nu va mai fi necesara.


Cum alegi avocatul specializat in divort care sa te reprezinte ?


Pentru a alege un avocat care sa te reprezinte cat mai bine in acest proces ai posibilitatea de a intra pe internet si pentru a face cateva cercetari sau sa ceri recomandari in randul prietenilor si cunostintelor. Dupa care urmeaza etapa de organizare. Incearca sa ajungi la o intelegere cu fostul partenerul de viata. Informeaza-te din timp asupra costurilor. Un divort obisnuit care necesita consiliere legala va incepe de la cateva sute de lei. Divortul de comun acord nu dureaza mai mult de doua luni. Insa, daca lucrurile se complica, procesul se poate intinde si pe un an – un an si jumatate. Aici intra doar procesul de divort, cel de partaj se deschide separat si poate dura si el cativa ani buni.

Avocatii te sfatuiesc sa fii pregatit pentru cheltuielile neprevazute deoarece pot aparea tot felul de solicitari, expertize sau alte cereri care implica cheltuieli suplimentare. Trebuie sa te asiguri de faptul ca, atat tu, cat si partenerul de viata sunteti pregatiti pentru un divort. Exista cazuri in care ambele parti considera ca vor un divort cand de fapt nu este deloc asa. In cazul in care divortul se prelungeste foarte mult, explicatia este urmatoarea: una din parti nu este pregatita pentru a face acest pas. In acest caz, avocatul va incerca sa ii convinga sa ajunga la un numitor comun. Partile trebuie sa aleaga intre un divort prin mediere sau conciliere.

Un avocat divort cluj specializat pe aceasta ramura are obligatia de a se exprima clar si concis, fara sa foloseasca termeni complicati, astfel incat clientul pe care il reprezinta sa inteleaga situatia in care se afla. Avocatul trebuie sa fie acel om pe care sa te poti baza, cu care sa poti discuta orice si sa te simti confortabil asta deoarece mai mult ca sigur va trebui sa ii prezinti unele aspecte intime si private din viata si casnicia ta. Drept urmare, un avocat specializat in divorturi trebuie sa fie cat mai apropiat de personalitatea clientului sau, astfel incat intre el si clientul sau sa existe o comunicare si o relationare care poate sa rezolve orice problema cu succes.