SAP lanseaza in Romania programul Young Thinkers, prin care scolile pot introduce cursuri din domeniul tehnologiei IT&C

SAP România, subsidiara locală a SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piata de solutii software de business, lansează programul Young Thinkers, o initiativă educatională prin care scolile locale pot introduce cursuri din domeniul tehnologiei IT&C.

Princincipalele obiective ale acestui program sunt stimularea interesului pentru materiile STEM (stiinte exacte, Tehnologie, Inginerie si Matematică) cu scopul de a reduce lipsa unor competente tehnice specifice noilor tehnologii (precum Internet of Things sau Industry 4.0), existentă inclusiv la nivel global, încurajarea gândirii antreprenoriale, pregătirea elevilor pentru piata muncii si îmbunătătirea specializării pe termen lung a viitorilor angajati din sectorul tehnologiei.

Nevoia unei fortei de muncă educate în domeniul IT&C a fost evidentiată si de un studiu recent, derulat de Comisia Europeană, în care se arată că în anul 2020 ne-am putea confrunta cu până la 825.000 de posturi vacante în domeniul IT&C. Nevoia de competente digitale este deja prezentă în aproape toate joburile în care tehnologia digitală completează sarcinile curente, iar în viitorul apropiat se estimează că 90% din joburi – în domenii precum inginerie, contabilitate, medicină, infirmierie, artă, arhitectură si multe altele – vor necesita un anumit nivel de competente digitale.

Prin programul Young Thinkers, scolile din România au de acum oportunitatea să introducă în planul de învătământ atât materiile specifice, cât si programul de antreprenoriat pentru elevi sustinute de SAP. Profesorii vor putea avea acces la o multitudine de resurse, iar elevii vor putea participa la concursuri internationale, proiecte, evenimente speciale, tabere de vară, workshop-uri etc.

De asemenea, scolile locale pot intra în comunitatea globală a universitătilor care au introdus deja materiile si programul de antreprenoriat sustinute de SAP (University Alliances – UA) si pot fi îndrumate si sustinute de SAP si de membrii UA, respectiv peste 2.300 de institutii educationale la nivel global si peste 8.000 de profesori.

”Sperăm că scolile din România vor intra în număr cât mai mare în comunitatea University Alliance prin programul Young Thinkers, deoarece astfel vor contribui la cresterea gradului de competitivitate si creativitate al elevilor si, în plus, vor facilita o integrare cât mai usoară a acestora pe piata muncii”, spune Valentin Tomsa, General Manager SAP Romania.

scolile din România pot intra gratuit în programul Young Thinkers destinat copiilor între 10 si 14 ani. Printre materiile disponibile în cadrul acestui program se numără: Design Thinking pentru începători,  HTML pentru începători si principiile programării, SAP Lumira ca solutie de analiză predictivă, utilizarea unor aplicatii software pentru anumite procese de business.