Evolutia preturilor medii solicitate pentru apartamentele din Capitala: diferente mai mari intre centru si zonele marginase

Diferenta între preturile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu si premium al Capitalei si preturile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginase s-a adâncit în ultimele 12 luni, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

În august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale si de Nord ale Bucurestiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decât pretul solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginase. În luna august a acestui an, pretentiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu si premium au rămas aceleasi, însă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginase au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro. Astfel, diferenta dintre preturile solicitate pe cele două segmente distincte de piată a crescut într-un an cu peste 20%, până la 17.000 de euro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, în august, preturile solicitate au înregistrat o scădere de 1,68%. Proprietarii au solicitat preturi mai mici cu 1.000 de euro, atât pentru apartamentele din centrul, semicentrul si Nordul Capitalei, cât si pentru cele din zonele mărginase. Asadar, preturile medii solicitate în august pe cele două segmente de piată s-au mentinut la aceeasi distantă înregistrată în luna precedentă.

În timp ce preturile solicitate au consemnat o usoară scădere în august fată de iulie, volumul de oferte a crescut. Luna trecută, proprietarii au scos pe piată un număr total de 3.639 de oferte, cu 3,11% mai multe decât în iulie. Din totalul de 3.639 de apartamente scoase la vânzare, 1.692 sunt situate în centrul, semicentrul si Nordul Capitalei, iar 1.947 se află în zonele mărginase. Comparativ cu august 2014, volumul total de oferte din luna august a acestui an a înregistrat o crestere importantă, de 75,96%.

HomeFinders este prima companie de consultantă imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reuneste o echipă de 15 consultanti specializati în cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului.