BCR lanseaza optiunea de logare cu Touch ID la Internet si Mobile Banking, in premiera in Romania

Banca Comercială Română (BCR) lansează, în premieră pe piata din România, special pentru clientii săi, functionalitatea de autentificare la solutiile de internet banking si mobile banking BCR prin aplicatia eToken folosind optiunea Touch ID, exclusiv pentru terminalele Apple.

Clientii BCR care au un telefon iPhone 5S (sau versiuni mai noi) vor putea să acceseze, gratuit, aplicatia de mobile banking (www.bcr.ro/mobilebanking) în doar câteva secunde, folosind tehnologia de recunoastere a amprentei. Astfel, clientii nu mai sunt nevoiti să îsi amintească parolele complicate si îsi pot accesa conturile, în doar câteva secunde, de pe mobil, într-un mod rapid si sigur.
 “BCR continuă să investească în mod sustinut în oferirea de servicii de calitate clientilor săi, iar îmbunătătirea experientei clientilor nostri când accesează serviciile digitale 24 Banking rămâne o preocupare constantă a noastră ca element de bază al strategiei digitale BCR. Introducerea acestei solutii demonstrează, încă o dată, angajamentului nostru de a fi pionieri în oferirea de solutii inovatoare clientilor nostri, solutii care transformă experienta pe care clientul o are când interactionează cu banca în una convenabilă, prietenoasă si cu un grad de sigurantă deplină”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking, BCR.

BCR are peste 700.000 de clienti înrolati la serviciile 24 Banking, iar în ultimul an, numărul celor care utilizează serviciul de mobile banking s-a dublat, fapt care se reflectă si în numărul de peste 60,000 de descărcări ale aplicatiei de mobile banking doar in primul semestru din 2015. De asemenea, numărul facturilor plătite de clientii BCR prin mobile banking a înregistrat o crestere de aproape 200% fată anul 2014.

De la începutul anului 2015, BCR a dezvoltat si îmbunătătit o bună parte din serviciile si produsele din zona digital. 

“Am integrat Touch 24 Banking cu eToken (aplicatia de smartphone care înlocuieste token-ul clasic), astfel încât clientii nostri să se poată conecta rapid la contul lor 24 Banking direct cu eToken-ul, fără să mai închidă sau deschidă alte aplicatii.” a declarat Cristian Mustată, sef departament Strategie Digitală, BCR.

Începând din luna iunie, BCR pune la dispozitia clientilor săi optiunea de salvarea a sabloanelor personale direct din aplicatia Touch 24 Banking si pe cea de rambursare a datoriei pentru cardul de credit BCR, folosind doar parola statică.

“Continuăm să inovăm, astfel că, din această săptămână, clientii BCR au oferte personalizate de creditare în contul lor de internet banking pentru care pot opta direct online. În foarte scurt timp, aceleasi oferte vor fi disponibile si în aplicatia de mobile banking”, spune Cristian Mustată, Sef departament Strategie Digitală, BCR.

Investitia în tehnologie, dezvoltarea si inovatia în zona de digital banking a fost si va fi o preocupare continuă pentru BCR si de aceea banca a investit si în pregătirea de personal dedicat acestei zone. În acest moment, există peste 150 de “eXperti Digitali” în unitătile BCR, consilieri care sunt pregătiti în orice moment să răspunda la întrebările clientilor, să  ofere suport, să preia feedback direct de la ei si să propună îmbunătătiri viitoare pentru serviciile oferite de bancă.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 21 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 509 unităti retail localizate în majoritatea oraselor din întreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR având la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - aproape 2.000 de bancomate si POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.