Verde la educatie pentru circulatie, alaturi de Lidl si Politia Romana - peste 25.000 de copii la editia a treia

Cea mai amplă campanie de educatie rutieră din România, „Verde la educatie pentru circulatie”, organizată de Lidl cu sprijinul Politiei Române, a ajuns la cea de-a treia editie. Astfel, sâmbătă, 19 septembrie, peste 25.000 de copii cu vârste între 4 si 10 ani au fost prezenti în parcările magazinelor Lidl din tară si au învătat cum pot deveni pietoni exemplari. Atenti la explicatiile si informatiile oferite de reprezentantii Politiei Române, copiii si-au însusit regulile de circulatie si au constientizat importanta respectării lor.

În cadrul „Verde la educatie pentru circulatie”, au fost organizate lectii de educatie rutieră simultan în parcările magazinelor Lidl din România. Copiii prezenti alături de părinti au aflat chiar de la reprezentantii Politiei Române ce reguli de circulatie trebuie să respecte pe drumul către scoală, locul de joacă sau către casă. Lectia de educatie rutieră a început cu o parte teoretică, în care copiii au aflat care sunt semnele de circulatie, ce înseamnă ele, dar si cât de important este să fie atenti la trafic. Apoi, în cadrul unei sesiuni interactive, cei mici au fost invitati într-un orăsel miniatural, în care au aplicat cele învătate pentru a demonstra că vor deveni pietoni responsabili. Copiii au primit, de asemenea, si premii din partea Lidl, precum orare, materiale informative, fluiere si produse marcă proprie Lidl.

În comparatie cu aceeasi perioadă din 2014, numărul accidentelor rutiere în care au fost implicati cu vinovătie copiii cu vârste între 4 si 10 ani a scăzut, înregistrându-se, de asemenea, mai putine victime printre cei mici. Constientizarea de către copii si părinti deopotrivă a importantei cunoasterii si respectării regulilor de circulatie rutieră este un factor extrem de important, ce contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente. De aceea, campaniile sociale ce au ca obiectiv educatia rutieră joacă un rol esential în prevenirea acestor situatii.

În editia din 2014 a campaniei Lidl „Verde la educatie pentru circulatie” au luat parte mai mult de  23.000 de copii, care au învătat că rolul de pieton trebuie tratat cu seriozitate si au studiat cu atentie materialele informative primite.

„Cea de-a treia editie a campaniei a fost un nou succes, iar participarea în număr mare a copiilor si părintilor ne-a bucurat si ne-a impresionat în egală măsură. Scăderea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicati copii este un indicator extrem de important, ce dovedeste că acest proiect are rezultate reale si un impact pozitiv pe termen lung. Ca si în anii trecuti, ne dorim ca micii participanti să respecte cele învătate în cadrul lectiei de educatie rutieră si să le aplice de fiecare dată când se află pe stradă. Totodată, sperăm ca si părintii să constientizeze în continuare că trebuie să sustină si acasă acest demers educativ si să le explice copiiilor cum trebuie să se comporte ca pietoni, pentru a fi în sigurantă,” declară Georgiana Tugearu, PR & CSR Manager Lidl România.