Ericsson lanseaza programul 5G pentru Europa, in colaborare cu mai multi parteneri

Ericsson (NASDAQ: ERIC) lansează programul intersectorial de cercetare si dezvoltare „5G pentru Europa” care va aduce împreună jucători importanti din industrie, sectorul public si universităti de top din toată Europa pentru a consolida competitivitatea continentului pe piata globală si pentru a transforma Societatea Permanent Conectată în realitate.

Condus de Ericsson, „5G pentru Europa” se va axa pe proiecte de cercetare si inovatie care vor folosi retelele 5G ca un factor important de crestere pentru întreaga piată. Programul va derula si colaborări de cercetare intersectoriale axate pe integrarea IT&C-ului în procesele, produsele si serviciile oricărei industrii, ceea ce va întări pozitia Europei ca cea de-a două regiune din lume în materie de bugete de cercetare si dezvoltare. De asemenea, acest program va dezvolta proiecte inovatoare care vor permite companiilor mici să coopereze cu o gama largă de jucători din industrie, să interactioneze cu universităti de top si să le asigure accesul rapid si facil la tehnologie de ultimă generatie.

„5G pentru Europa” va dezvolta proiecte pilot pentru solutii 5G în domenii ca: transport, auto, Internetul Tuturor Lucrurilor, utilităti, sigurantă publică, infrastructură si retail.

„5G este următorul pas în evolutia telecomunicatiilor mobile si va fi un factor important pentru transformarea Societătii Permanent Conectate în realitate”, a mentionat Ulf Ewaldsson, Senior Vice President & Chief Technology Office, Ericsson.

„Cu toate acestea, Ericsson trebuie să lucreze împreună cu alte industrii pentru a întelege mai bine nevoile lor specifice de retea si pentru a descoperi toate beneficiile tehnologiilor 5G. Tocmai de aceea, datorită extinderii programului nostru dedicat 5G pentru a include importanti parteneri din întreaga Europa, vom avea acces la informatii importante care vor ajuta industriile în procesul de digitalizare, pentru a crea valoare si a consolida pozitia competitivă a industriei europene la nivel mondial.”

Printre partenerii de cercetare si din mediul academic ai programului se numără universităti tehnice de renume ca Scuola Superiore Sant'Anna din Pisa, Italia, Technische Universität Dresden din Germania, Universidad Carlos III si IMDEA Networks Institute din Madrid, Spania si King's College din Londra, Marea Britanie.

În ceea ce priveste parteneri din industrie, programul beneficiază de colaborarea cu wiseSense, Weiss Robotics si MyOmega System Technology din Germania si Zucchetti Centro Sistemi din Italia.

În martie 2015, Ericsson a lansat un program de cercetare si dezvoltare 5G pentru Suedia împreună cu parteneri din industria locală si mediul academic suedez. „5G pentru Europa” extinde această initiativă în 7 tări si 10 institutii, urmând ca din ce în ce mai multi parteneri să fie inclusi în program în următorii ani.

Peste 60% din bugetul Ericsson dedicat cercetării si dezvoltării este investit în Europa si 15.000 dintre cei 25.000 de angajati din acest departament lucrează în Europa. Ericsson este compania cu numărul cel mai mare de patente legate de comunicatiile digitale depuse la Oficiul European de Patente în 2013. Compania are parteneriate solide cu toti marii operatori din Europa si contribuie la programul european de cercetare si inovatie Union Horizon 2020, fiind implicat în aproximativ 40 de proiecte 5G.