P3 incepe constructia unui spatiu logistic de 28.000 de m2 in Bucuresti

P3, investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietăti europene de logistică, începe constructia speculativă a unei noi clădiri în cadrul parcului P3 Bucharest din România. Depozitul de 28.000 m2 este prima clădire dezvoltată de P3 în România după achizitia parcului logistic P3 Bucharest – cel mai mare din tară – la începutul acestui an. Constructia a fost demarată la sfârsitul lunii septembrie, spatiul fiind disponibil pentru închiriere în perioada următoare.

Parcul are o locatie strategică, fiind situat la intrarea în Bucuresti, la km 13 de pe autostrada A1, si cuprinde în prezent 215.000 m2 de spatii pentru depozitare ocupate în totalitate. De asemenea, parcul dispune de 40 de hectare de teren si permite dezvoltarea a peste 160.000 m2 de spatii suplimentare cu unităti începând de la 5.000 m2 si până la 50.000 m2. Noua clădire, care are ca termen de finalizare luna aprilie 2016, va fi construită pe un teren de 6 hectare.

„Cresterea rapidă a pietei de logistică din România a avut ca rezultat o cerere extraordinară pentru spatiile de depozitare, fapt care a dus la scăderea ratei de neocupare la doar 5% în zona Bucurestiului”, explică CEO-ul P3, Ian Worboys. „Prin constructia speculativă a acestei clădiri, putem asigura spatii disponibile imediat pentru clientii nostri, precum si solutii Build-To-Suit. Acest proiect demonstrează încrederea în piata din România, unde suntem prezenti încă din anul 2010. Ne dorim să ne dezvoltăm si să investim aici, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clientilor din portofoliul nostru european care caută spatii de calitate si servicii de primă clasă. Expertiza europeană a P3, precum si întelegerea pietei din regiunea CEE si în special a pietei din România, ne ajută să livrăm acest proiect”, adaugă acesta.
 
Noua clădire va fi una dintre constructiile de nouă generatie ale P3, concepută conform standardelor europene de protectie a mediului, pentru a reduce costurile operationale. Prin urmare, P3 va implementa solutii de reducere a costurilor cu energia si solutii tehnologice de dezvoltare durabilă precum iluminatul cu LED, panourile de fatadă eficiente energetic, sistemele de reducere a consumului de apă si un sistem complet de management al clădirii.

Peter Bečár, Managing Director P3 pe Europa Centrală si de Est si Managing Director al P3 România, declară: „Expansiunea parcului P3 Bucharest ne va permite să satisfacem cererea de spatii de depozitare sustenabile si de mari dimensiuni pe piata din România, care este într-o continuă crestere. Considerăm că această strategie va fi atractivă pentru clientii nostri.“

Laurentiu Duică, Head of Leasing al P3 România, adaugă: „Am început procesul de obtinere a autorizatiilor pentru dezvoltarea de noi clădiri pe terenul existent imediat după finalizarea procesului de achizitie a parcului P3 Bucharest. Prin obtinerea acestor aprobări din timp, ne-am asigurat că putem răspunde rapid cererii de spatii de tip Build-To-Suit si reduce timpul de livrare a unei clădiri noi la doar 5-6 luni. Am lucrat intens să punem acest proiect pe picioare. Considerăm că va atrage noi clienti în parcul nostru si, nu în ultimul rând, va genera noi locuri de muncă în regiune.”

Parcul P3 Bucharest are acces direct si rapid la autostrada A1, care va conecta capitala cu vestul tării. Parcul se află în imediata apropiere a soselei de centură a orasului, care permite accesul facil către cele sase sectoare ale Bucurestiului, către Aeroportul International Henri Coandă, situat la 22 km distantă, si către autostrada A2.

P3 este un investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietăti europene de logistică. Prezent în Europa, P3 are un portofoliu impresionant de active ce cuprinde nu mai putin de 144 de centre de distributie, totalizând 3 milioane de m2 de spatii în nouă tări, precum si terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,3 milioane de m2 de noi spatii.

Misiunea P3 este aceea de a le oferi companiilor o experientă de primă clasă în locatii logistice cheie. P3 construieste spatii de depozitare sustenabile, care corespund celor mai înalte standarde internationale.