In 17 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 20 de milioane de euro si a sprijinit peste 650.000 de beneficiari

Fundatia Vodafone Romania, prima fundatie corporativa din Romania, implineste 17 ani de existenta, alaturi de comunitate si de societatea civila din Romania. De la infiintarea sa, in 1998, si pana astazi, Fundatia a finantat 848 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale din toata tara.

In cei 17 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 20 de milioane de Euro in proiecte desfasurate cu peste 600 de organizaţii non-guvernamentale, pentru peste 650.000 de beneficiari.

Directiile strategice ale Fundatiei Vodafone Romania sunt in continuare sanatatea si educatia, dar au fost adaugate si partea de servicii sociale, interventii in situatii de urgenta si voluntariatul.

“Fiecare an inseamna pentru noi mii de fapte bune, noi destine schimbate si multe vieti salvate. In 17 ani am ajuns sa avem 600 de organizatii partenere, sa finantam 848 proiecte, sa avem peste 650.000 de beneficiari directi ai programelor noastre, 5.100 de voluntari din randul angajatilor Vodafone carora li se alatura anual si Voluntarii de Profesie. Mai mult, am extins programul Mobile for Good, cu alte 8 proiecte noi, ajungand la un total de 19 proiecte. In cei 17 ani de activitate am beneficiat de tehnologia mobila si de inovatiile specifice acestui domeniu si le-am utilizat pentru a oferi solutii multor probleme din comunitate. Ma refer aici la proiecte ca: telemedicina copilului insulinodependent, un helpline pentru persoanele varstnice, sau tehnologia ca instrument de fundraising. Ne bucura faptul ca suntem un real sprijin pentru comunitatea civila, pentru beneficiarii si ONG-urile din Romania. Datoram acest lucru donatorilor si voluntarilor din randul angajatilor Vodafone Romania, dar si sutelor de oameni inimosi pe care i-am intalnit in organizatiile partenere, carora le multumim, cu aceasta ocazie,” a spus Florina Tanase, Director Legal and External Affairs, Vodafone Romania si Membru in Consiliul de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania.

Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundatia Vodafone finanteaza, in toate cele 28 de tari in care este prezenta, proiecte care folosesc tehnologia mobila pentru rezolvarea problemelor sociale presante, pentru a creste calitatea vietii oamenilor si pentru a mobiliza schimbarea sociala.

Programul Mobile for Good beneficiază de acces la reteaua si serviciile Vodafone si a debutat cu proiecte care au venit in sprijinul a trei categorii de beneficiari: persoane care au diabet de tip I sau II, batrani care au nevoie de ingrijire medicala la domiciliu si tineri cu dizabilitati intelectuale care participa la competitii sportive.

Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania a continuat cele 11 proiecte aflate deja in curs de desfasurare ca parte a programului “Mobile for Good” si a adaugat proiecte noi, ajungand la un numar total de 19 proiecte. Bugetul alocat a fost de 804.500 euro. Proiectele lansate in acest an includ:

Tehnologia ca instrument de fundraising

Tehnologie pentru persoane cu deficiente de auz si de vedere

Telemedicina copilului insulinodependent

Helpline pentru persoanele varstnice

Tehnologie pentru pacientii cardio din mediul rural

Tehnologie pentru copiii cu epilepsie, autism, sau boli grave

Tehnologie pentru operatiile de transplant

Tehnologie pentru managementul plagilor

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari  copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere.